Skip to main content

Osta ilmastointilaite, joka sopii sinulle

5 vinkkiä hyvään sijoitukseen

5 mielessä pidettävää asiaa ilmastointilaitteen ostossa

Ilmastointijärjestelmän hankinnassa tärkeimpiä asioita ovat oikea tyyppi, malli ja teholuokka. Ilmastointilaite vaikuttaa merkittävästi mukavuuteen ja terveyteen kotona. Näiden vinkkien avulla pystyt valitsemaan tiloihisi ja tarpeisiisi sopivan ilmastointilaitteen, jotta saat sijoituksestasi eniten irti.

1. Energiatehokkuutta vuoden ympäri

Kaikki Daikinin yksiköt jäähdyttävät koteja jopa A+++ energiatehokkuusluokituksella, joka on markkinoiden korkein ja jolla pidät sähkölaskusi pieninä. Ratkaisujemme avulla voit nauttia täydellisestä sisäilmasta vuoden ympäri ympäristöystävällisellä tavalla.

2. Oikea teholuokka

Ilmastointijärjestelmän valinnassa on tärkeä määritellä tarvittava jäähdytysteho. Liian pienitehoinen järjestelmä voi tuottaa pettymyksen, kun taas liian suuritehoisessa on tarpeettoman voimakas ilmavirtaus, mikä ei ole mukavaa. Juuri sopivan teholuokan selvittäminen on tasapainoilua – mutta Daikin-asennusliike auttaa tässä.

3. Sovita sisustukseen

Jokainen koti on yksilöllinen. Daikin tarjoaa mukavuutta ja energiatehokkaita ratkaisuja kaikkiin huoneisiin tyylikkäillä ilmastointiyksiköillä ja laajalla tuotevalikoimalla.

  • Seinälle asennettavat yksikkömme (Ururu Sarara, Daikin Emura, Stylish, Perfera) sopivat täydellisesti mihin tahansa sisustukseen, tarjoavat runsaasti mukavuutta ja jotkin mallit on palkittu eräillä maailman arvostetuimmista design-palkinnoista.

  • Lattiamalliset yksikkömme, (kuten Perfera), sopivat täydellisesti ikkunalaudan alle tai huoneeseen, jossa korkeus on rajallinen.

Mikäli et halua sisäyksikkö ollenkaan näkyville, valitse kanavoitava yksikkö. Tämä malli integroituu alaslaskettuun kattoon tai väliseinään, joten vain puhallussäleiköt ovat näkyvissä.

4. Pidä huolta ulkoyksikön kunnosta

Ulkoyksiköllä varustetun ilmastointilaitteen asennuksessa monet kiinnittävät huomiota vain sisäyksikköön, koska se on eniten näkyvillä sisällä. Ulkoyksikön sijoituspaikka voi olla kuitenkin tärkeämpi, koska sillä voi olla valtava vaikutus koko järjestelmän asianmukaiseen toimintaan. Ulkoyksikkö on ilmastointijärjestelmän sydän, joten sitä ei pidä jättää hoitamatta. Varmista, että ilman tulo- ja poistoaukot ovat vapaat esineistä tai lehdistä. Tarkasta ulkoyksikkö ennen kesää ja talvikautta sen parhaan toiminnan varmistamiseksi.

5. Tilaa yksikkösi ajoissa

Älä odota ensimmäistä kuumaa päivää, ennen kuin tilaat ilmastointijärjestelmän. Ensiksikin et tällöin ole ainoa, joka haluaa yksikön asennettavaksi nopeasti, ja asennusliikkeiden aikataulut ovat tällöin täynnä. Toisekseen kestää yleensä jonkin verran aikaa, ennen kuin valitsemasi ilmastointilaite voidaan toimittaa sinulle. Tilauksesta varsinaiseen asennukseen voi kulua muutama viikko.

Ohjearvona itse ilmastointilaitteen asennus yhteen huoneeseen kestää yleensä päivän. Tarkka asennusaika riippuu kohteen olosuhteista.

bg-image

Tilaa yksikkösi ajoissa ja pidä nämä vinkit mielessä.

Lisää kysymyksiä?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?