Skip to main content

Tyylikästä mukavuutta Euroopasta

Daikin on maailman johtava lämpöpumppujen valmistaja. Yrityksen historia jäähdytys- ja lämmitysteknologian kehittäjänä alkaa jo vuodesta 1924. Suomessa olemme toimineet vuodesta 1974 alkaen. Pohjoismaissa on käytössä yli 250 000 Daikin-ilmalämpöpumppua, ilma-vesilämpöpumppua ja maalämpöpumppua.

Me osaamme lämpöpumppujen suunnittelun ja valmistuksen

Daikin on poikkeuksellinen lämpöpumppu­teknologian osaaja. Olemme ainoa valmistaja, joka suunnittelee ja valmistaa itse kaikki lämpöpumppujen keskeiset elementit: kylmäaineet, kompressorit ja lämmönvaihtimet sekä niitä ohjaavat ohjelmistot.

Tämä kokonaisuuden hallinta on Daikinin laadun tae. Kaikki lämpöpumppujen komponentit toimivat yhteen ja palvelevat tehokkaasti samoja päämääriä: energiankulutuksen pienentämistä ja asumismukavuuden lisäämistä.

Daikinin osaamisesta ja jatkuvasta tuotekehityksestä hyötyy ympäristö, sillä lämpöpumppujen rooli hiilidioksidipäästöjen pienentämisessä ja energiantarpeen vähentämisessä on merkittävä. Pohjoisen olosuhteissa lämpöpumppu on ainoa lämmönlähde, joka todella pienentää energiankulutusta: esimerkiksi tehokas ilmalämpöpumppu voi pohjoisen olosuhteissa tuottaa 1 kilowatilla ostettua sähköä peräti neljä kilowattia lämpöä.

Pitkä historia Euroopassa ja Suomessa

Suomessa Daikin on toiminut vuodesta 1974 lähtien. Yritys on japanilainen, mutta Pohjois-Euroopan lämpöpumput suunnitellaan ja valmistetaan Euroopassa. Daikin Suomi on osa Daikin Europea, jonka pääkonttori sijaitsee Belgian Ostendissa. Tuotteita valmistetaan myös Tsekissä Plzeninissä ja Brnonssa, Saksassa Güglingenissä ja Turkin Hendekissä. Komponentteja, kylmäaineita ja valmiita tuotteita valmistetaan kaikkiaan 14 tehtaassa eri puolilla Eurooppaa. Myyntiverkosto ulottuu yli 50 maahan Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Miksi Daikin?

  • Suunniteltu pohjoisen olosuhteisiin
  • Ainoa valmistaja, joka kehittää ja valmistaa itse kompressorit, kylmäaineet ja lämmönvaihtimet

Daikinin historia

1924 Ilmanpuhallus­järjestelmien valmistus alkaa

1933 Omien kylmäaineiden kehitys alkaa

1938 Jääkaappien valmistus alkaa

1951 Ilmastointilaitteiden laajamittainen valmistus alkaa

1958 Ensimmäinen lämpöpumppuun perustuva ilmastointilaite

1967 Toiminta Euroopassa alkaa Maltalta

1972 Daikin Europe perustetaan Belgiaan

1975 Ensimmäinen ilmanpuhdistin

1974 Daikinin toiminta Suomessa alkaa

1988 Fluorattujen hiilivetyjen talteenottojärjestelmä

1997 Ilmastoystävällisen R-32-kylmäaineen massatuotanto alkaa

2013 R-32-kylmäaine käyttöön ilmalämpöpumpuissa

2016 ympäristöä säästävän R-32-kylmäaineen patentteja vapautetaan kaikkien käyttöön

2018 maahantuojaksi vaihtuu Suomen maayhtiö

Daikinin vihreä sydän

  • Ympäristön kestävyys on Daikinin perimmäinen tavoite. Harjoitamme liiketoimintaamme vihreiden periaatteiden mukaisesti, koska se on järkevää liiketaloudellisesti ja ekologisesti.

  • Otamme maapallon tulevaisuuden huomioon kaikessa toiminnassamme.

  • Daikin on sitoutunut toimittamaan koteihin, yrityksiin ja teollisuuteen kaikkein tehokkaimpia ja turvallisimpia ratkaisuja, jotka kattavat kaikki käyttäjien jäähdytys- ja lämmitystarpeet nyt ja jatkossa.

  • Olemme hyvin tietoisia vastuustamme suojella ympäristöä kaikessa mitä teemme, ja kaikki toimintapolitiikkamme, käytänteemme ja prosessimme kehitetään ja toteutetaan ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Lupauksemme: voit keskittyä rauhassa omaan elämääsi töissä ja kotona, kun Daikin varmistaa terveelliset ja viihtyisät olosuhteet.

Tutustu tarkemmin tuotteisiin

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?