Skip to main content

Käytä ilmastointilaitetta tehokkaasti

5 vinkkiä parhaaseen suorituskykyyn

5 vinkkiä ilmastointilaitteen parhaaseen hyödyntämiseen

Haluatko saada mahdollisimman paljon hyötyä ilmastointilaitteestasi pienimmällä sähkönkulutuksella? Luettelemme viisi kätevää vinkkiä, joilla pääset vauhtiin. Tärkeimmät ensiksi: lähde liikkeelle valitsemalla oikea teholuokka tilojasi varten.

Makuuhuone, jossa Daikin-ilmastointilaite

1. Sulje ikkunat ja ovet

Sulje aina ikkunat ja ovet, kun käytät ilmastointilaitetta sisälämpötila pitämiseen vakaana. Varmista esimerkiksi, että kylpyhuoneen ovi on suljettu, kun joku ottaa suihkua, jotta lämmin, kostea ilma ei pääse huoneeseen, jossa ilmastointilaite on.

2. Älä muuta asetettua lämpötilaa

Jotkut kytkevät ilmastointilaitteen suurimmalle jäähdytysteholle nopeaa tulosta varten. Tämä on kuitenkin hyvin harvoin tehokkain tapa käyttää yksikköä. Aseta sen sijaan yksikkö vakaaseen lämpötilaan, esimerkiksi 21 °C. Näin varmistat jatkuvan ja mukavan sisäilman kotona, ja ilmastointilaite voi ylläpitää tasaisen lämpötilan ilman täyttä tehoa.

3. Toimi ennen lämpöaaltoa

Kytke ilmastointilaite päälle, ennen kuin kuumuus iskee. Tällä tavoin yksikön ei tarvitse toimia niin suurella teholla, mikä säästää pitkällä aikavälillä runsaasti sähköä. Vaihtoehtoisesti voit ajastimen avulla käynnistää yksikön juuri ennen kuin saavut kotiin. Tämä on täydellinen tapa varmistaa ihanteellinen sisälämpötila.

4. Puhdista suodattimet

Jotta ilmastointilaite toimii hyvin ja tehokkaasti, on tärkeää puhdistaa ja huoltaa suodattimet vähintään kerran vuodessa. Tällä tavoin yksikön tehokkuus pysyy korkealla tasolla.


5. Pidä huolta ulkoyksikön kunnosta

Ulkoyksikkö on ilmastointijärjestelmän sydän, joten sitä ei pidä jättää hoitamatta. Varmista, että ilman tulo- ja poistoaukot ovat vapaat esineistä tai lehdistä. Tarkasta ulkoyksikkö ennen kesää ja talvikautta sen parhaan toiminnan varmistamiseksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?