Skip to main content

Ilmalämpöpumpun hinta

Mistä ilmalämpöpumpun hinta muodostuu

Ilmalämpöpumppu on kiinteästi asennettava kokonaisuus, joka koostuu seinä- tai maatelineelle asennettavasta ulkoyksiköstä sekä sisällä seinälle, kattoon tai lattialle asennettavasta sisäyksiköstä. Asennettavista laitteista syntyy vain osa kustannuksista, sillä asennus edellyttää aina mm. sähkötöitä ja tiivistetyn läpiviennin tekemisen seinärakenteeseen. 

Ilmalämpöpumpun asentaa vain sähkö- ja kylmälaiteasennuksiin  pätevä henkilö. Pätevyysrekisteriä ylläpitää Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES. Asentaja myös valitsee yhdessä asiakkaan kanssa lämpöpumpun, jonka ominaisuudet sopivat parhaiten kohteeseen. Tyyliseikkojen ja ominaisuuksien lisäksi tärkeä asia on ilmalämpöpumpun tarvittava teho, johon vaikuttaa mm. lämmitettävän tai jäähdytettävän tilan koko, ikkunapinta-ala ja huoneiston muoto. 

Laadukas ilmalämpöpumppu on pitkäikäinen investointi, mutta laitteiston kestävyys edellyttää, että se on kohteeseen sopiva, oikein asennettu ja laitetta myös käytetään oikein.

Ilmalämpöpumput jäähdytykseen

Jäähdyttävät lämpöpumput sopivat erityisesti kerrostaloasunnon tai kaukolämmöllä lämmitettävän pientalon viilentämiseen kesäkaudella.

Daikin Stylish Cool – edistyksellinen ja tyylikäs huippumalli

Daikin Perfera Cool – lähes äänetön, laadukas järkiratkaisu

Daikin Sensira Cool – taloudellinen valinta

Ilmalämpöpumput lämmitykseen ja jäähdytykseen

Lämmittävät ja jäähdyttävät lämpöpumput sopivat omakotitaloihin viilentämiseen kesäkaudella sekä lämmitykseen talvella.

Daikin Stylish – edistyksellinen ja tyylikäs huippumalli

Daikin Perfera – lähes äänetön, laadukas järkiratkaisu

Daikin Comfora – taloudellinen valinta

Ilmalämpöpumpun kokonaishintaan vaikuttavat tekijät

Ilmalämpöpumpun hinta

Ilmalämpöpumpun teho: mitä suurempi lämmön ja jäähdytyksen tarve asennuskohteessa on, sitä suurempi ja tehokkaampi ilmalämpöpumppu tilaan tarvitaan. Daikinin asiantuntijat määrittelevät kuhunkin kohteeseen parhaiten sopivan laitteen. Tähän vaikuttavat mm. lämmön jakautuminen tilassa, huonekorkeus, ikkunoiden koko ja ilmansuunta sekä rakenteiden lämmönpitävyys. 

Ilmalämpöpumpun ääni: sekä sisä- että ulkoyksikön äänitaso vaikuttavat sekä omaan että naapureiden asumismukavuuteen. Mitä edullisempi lämpöpumppu on, sitä vähemmän on todennäköisesti voitu kiinnittää huomiota kaikkiin äänitasoon vaikuttaviin yksityiskohtiin. Laadukas lämpöpumppu on hiljainen ja sen melua voi yöajaksi vähentää entisestään hiljaisella toiminta-asetuksella. Daikinin tuotekehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota laitteiden hiljaiseen toimintaan.  

Toimivuus kylmissä olosuhteissa: Pelkkään viilentämiseen soveltuva ilmalämpöpumppu on edullisempi kuin myös kovilla pakkasilla toimiva arktisten olosuhteiden lämpöpumppu. Daikinin ilmalämpöpumput on suunniteltu Euroopassa ja testattu Pohjoismaiden olosuhteissa. Daikinilla on pitkä kokemus kylmistä olosuhteista: Pohjoismaihin on asennettu jo yli 150 000 lämpöpumppua. 

Elinkaaren hallinta: hyvä lämpöpumppu kestää pitkään. Kyse on paitsi teknisestä laadusta myös varaosien ja huollon saatavuudesta. Daikin on sitoutunut palvelemaan asiakkaita pitkän elinkaaren tuotteiden ylläpidossa. Stand By Me -takuujärjestelmä palvelee sekä omistajaa että huoltoa helpottamalla laitteiston ylläpitoa ja huoltoa. 

Toimiva kokonaisuus: Daikin on ainoa lämpöpumppuvalmistaja, joka valmistaa myös kompressorit ja kylmäaineet itse. Oma tuotekehitys ja valmistus takaavat sen, että kokonaisuus on varmasti toimiva ja kestävä. 

Ilmalämpöpumpun muut ominaisuudet: Parhaissa ilmalämpöpumpuissa on tehokas, moninkertainen ilmanpuhdistusjärjestelmä sekä sisäänrakennettu verkkoyhteys. Nämä ominaisuudet maksavat, mutta parantavat käyttömukavuutta ja ilmalämpöpumpusta saatavaa hyötyä. 

Ilmalämpöpumpun asennuksen kustannukset

Asennuskustannukset vaikuttavat merkittävästi koko ilmalämpöpumpun hankinnan lopulliseen hintaan. Daikinin jälleenmyyjien tarjoama perusasennus kattaa asennuksen kustannukset tyypilliseen kohteeseen ja mm. läpiviennin puurakenteisiin ulkoseiniin.

Etäisyys: ulko- ja sisäyksikön etäisyys toisistaan vaikuttaa asennuksen työ- ja materiaalikustannuksiin, jos putkiston on oltava normaalia pidempi. Daikinin perusasennukseen kuuluu neljän metrin putkitus. Jos matka on pidempi on putkistoja jatkettava ja järjestelmään lisättävä erikseen tarkasti mitoitettu ja punnittu määrä kylmäainetta. 

Asennuskorkeus: asennustöitä ei saa tehdä keittiö- eikä edes alumiinitikkailta, vaan vaakasuoran ja turvallisen tason päältä. Korkealla olevalle asennuspaikalle voidaan tarvita henkilönosturi.  

Seinämateriaali: Puurakenteiseen seinään läpivienti on helppo tehdä, mutta kiviseinään tarvitaan timanttipora. 

Sähkötyöt: sähköasennuksen kustannuksen määrittelee yleensä asennusmatka. Ilmalämpöpumppua varten on oltava oma sulake sähköpääkeskuksessa, jonka lisäksi tarvitaan vikavirtasuoja. 

Asennustarvikkeet: Asennusta varten tarvitaan asennuspaikasta riippuen seinälle tai maahan kiinnitettävä teline. Putkiston pituus riippuu sisä- ja ulkoyksikön välisestä etäisyydestä. Putkisto koteloidaan ulkoseinälle useimmiten valkoisella muovikourulla, mutta saatavana on myös ulkoseinän väriin sointuvia koteloita. 

Sulatus ja vedenpoisto: osa huolellista ilmalämpöpumpun asennusta on kondenssivesien hallittu poisjohtaminen. Jäähdyttäessään ilmalämpöpumpun sisäyksikköön kondensoituu vettä ja se johdetaan ulkoyksikön kautta ulos. Lämmityskaudella puolestaan ulkoyksikköön tiivistyy kosteutta, joka jäätyy pakkasella ja se on edelleen sulatettava ja poistettava ulkoyksikön alta. Kondessivesien hallittu poisjohtaminen ulkoyksiköltä toteutetaan kohteeseen soveltuvalla tavalla. Jokainen rakennus on hieman erilainen, joten myös toteutus ja siitä aiheutuvat kustannukset vaihtelevat.

 

Lue myös:

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?