Skip to main content

Siitepölyallergiat: miten suojaudut tehokkaasti?

Vuotava nenä, aivastuskohtaukset, kipeä kurkku... Lämpimän sään paluu ei ole vain hyvä uutinen, koska kevät tuo mukanaan myös siitepölyt allergikkojen riesaksi. Kärsitkö sinäkin siitepölyallergiasta? Voit suojautua oireilta. Pitkään olleiden perinteisten ratkaisujen lisäksi markkinoille tulee uutta teknologiaa, joka helpottaa näitä allergioita. Tässä on lyhyt kuvaus tunnetuista ratkaisuista sekä lupaavista uusista.

Mitä allergia tarkkaan ottaen on?

Allergia on lyhyesti kehon ylireagointia ulkoiseen aineeseen, jolle keho on yliherkkä. Allergeenille altistumisessa immuunijärjestelmä tuottaa tulehdusreaktion, jonka fyysisistä oireista allergikot kärsivät.

Siitepölyallergikot kärsivät allergiasta lähinnä keväällä, kun kukkivat kasvit lisääntyvät ja levittävät siitepölyä ilmaan. Ongelma? Siitepöly leviää kaikkialle eikä jää kodin seinien ulkopuolelle. Myös kotona siitepöly on syynä epämiellyttäviin oireisiin, kuten aivasteluun, ja vakavassa allergiassa akuutteihin hengitystieongelmiin.

Miten suojaudut siitepölyallergiassa?

Kevään siitepölytulvan yhteydessä allergisia oireita voidaan lieventää muutamilla suojaavilla toimenpiteillä. Ei ole suositeltavaa urheilla ulkona, kuivata pyykkiä ulkona, ajaa autolla ikkunat avoinna tai edes leikata pihanurmikkoa. Näiden tilanteiden lisäksi, joissa altistutaan suoraan allergeeneille, allergisen reaktion voi aiheuttaa myös tietyt piilossa olevat tekijät. Esimerkiksi ilmansaasteet ärsyttävät hengitysteitä, jolloin siitepölyä pääsee helpommin elimistöön. Lisäksi saasteet heikentävät siitepölyä, jolloin se pilkkoutuu entistä hienommiksi ja herkemmin kulkeutuvimmiksi hiukkasiksi. Vakava saastuminen voimistaa siis altistumista.

Lääkehoidot ja muut ratkaisut

Siitepölyallergiaa hoidetaan nykyään kahdella tavalla: käyttämällä antihistamiineja, silmätippoja ja nenäsuihkeita eli paikallishoitoja, jotka hoitavat vain allergian oireita, sekä siedätyshoito, joka kestää vuosia ja jonka tarkoituksena on parantaa allergia käyttämällä säädeltyä ja pitkäaikaista allergeeneille altistamista.

Jos olet kuitenkin sitä mieltä, että ehkäisy on parempi kuin hoito, markkinoilla on myös uusia ratkaisuja ongelman juurisyyhyn: ilmassa oleva siitepöly. Myynnissä on kodin ilmanpuhdistimia, jotka poistavat sisäilmasta viruksia ja bakteereja sekä suodattavat hiukkasia, kuten pölyn ja tietysti siitepölyn.

Daikinin ilmanpuhdistimet

Uudet Daikin-puhdistimet on varustettu sähköstaattisella HEPA-suodattimella, jotka poistavat tehokkaasti sähköstaattisten voimien avulla suurimman mahdollisen määrän ilman hiukkasaineksesta. Nämä uuden sukupolven puhdistimet suodattavat lähes 99 % hiukkasista kokoluokissa 0,1 μm ja 2,5 μm ennen niiden hajottamista hapettamalla Streamer-tekniikkaa käyttäen. Suurin osa kodin siitepölystä poistuu siten, mikä helpottaa tehokkaasti allergiaoireita. Lisäksi voit luottaa siihen, että tehokas ilmankostutus suojaa limakalvoja kuivumiselta. Nyt ei enää tarvitse pelätä kauniiden kevätpäivien paluuta!

Daikin auttaa valitsemaan kotiisi parhaiten soveltuvan ilmanpuhdistusjärjestelmän.

Liittyvät asiat

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?