Skip to main content

Prezzemolo & Vitale - Palermo

Palermon historiallisessa keskustassa sijaitsevaan Prezzemolo & Vitale -kauppaan asennettiin Daikin Zeas -järjestelmä ja VRV-yksiköt tuotteiden keski- ja matalan lämpötilan kylmäsäilytystä sekä ilmastointia varten.

Erikoisruokakauppa Daikin Zeas -kylmäsäilytysjärjestelmällä

Palermon historialliseen keskustaan on avattu uusi Prezzemolo & Vitale -ruokakauppa, jonka tavoitteena on tarjota ainutlaatuinen ostoskokemus laadukkaiden tuotteiden ja osaavan asiakaspalvelun avulla. Prezzemolo & Vitale -ruokakaupat on suunniteltu pienintä yksityiskohtaa myöten tarjoamaan käytännöllinen ja miellyttävä ostoskokemus asiakkaille, jotka rakastavat hyvää ruokaa ja joille ruoan laatu ja alkuperä ovat myös tärkeitä.

Prezzemolo & Vitale -kaupoissa on kiinnitetty erityisesti huomiota tuotteiden sijoitteluun ja esillepanoon, jotta ostosten tekeminen olisi mahdollisimman helppoa. Daikin Zeas -järjestelmässä on kolme ominaisuutta, jotka mahdollistavat miellyttävän sisäilman ja melutason sekä 24 tunnin jäähdytyksen avoimissa ja suljetuissa myyntikaapeissa: invertteritekniikka, äärimmäisen kompaktit kompressorilauhdutinyksiköt ja niiden matala melutaso.

Miellyttävän melutason ja tilavaatimusten ratkaisut

Kylmäsäilytyksen kompressorilauhdutinyksiköt ovat jokaisen liikkeen, ruokakaupan, ravintolan, hotellin tai elintarvikkeiden tuotantolaitoksen kylmäsäilytysjärjestelmän tärkein osa. Prezzemolo & Vitale -kaupan kylmäsäilytys- ja ilmastointijärjestelmän ulkoyksiköille oli käytettävissä vain rajoitetusti tilaa, mikä on tavallista kaupunkien keskustassa sijaitseville liiketiloille.

Ratkaisuksi Palermolaiselle ruokakaupalle valikoitui Daikinin Zeas-järjestelmän kompaktit lauhdutinyksiköt, jotka voitiin asettaa ylös rakennuksen sisäpihan puoleiseen seinään pienelle tasanteelle. Kahden Zeas-yksikön lisäksi asennettiin VRV-järjestelmä antamaan käyttövoiman neljään suuntaan puhaltaville kasettiyksiköille ruokakaupan sisätilojen ilmastointiin.

Daikin on kehittänyt keski- ja matalalämpötilan Zeas-kompressorilauhdutinyksiköt tuottamaan +10...-45 °C lämpötilan. Ne on valmistettu Daikin VRV -yksiköiden tapaisella rakenteella, joita käytetään ilmastointialalla yleisesti, kuten tässä tapauksessa Prezzemolo & Vitale -myymälässä. Zeas-järjestelmä hyödyntää VRV-periaatetta (vaihteleva kylmäainetilavuus) invertteritekniikan kanssa myös kylmäsäilytyksessä, ja sen etuna on paljon nopeampi reagointi kuormanvaihteluihin kuin perinteisissä järjestelmissä ilman tehokkuuden heikkenemistä. Sen ansiosta tekniikka soveltuu erityisesti kohteisiin, jossa on tarve säilyttää oikea lämpötila avoimissa ja suljetuissa kylmäsäilytyskaapeissa, joihin vaikuttavat voimakkaasti ympäristön lämpötila, usein toistuva oven avaaminen ja sulkeminen, sekä kylmiöissä, joissa tuotteita siirretään sisään ja ulos usein ja siten lämpökuorma vaihtelee suuresti. Lisäksi Daikin Zeas -järjestelmien erittäin hiljainen toiminta tekee niistä soveliaita kaiken kokoisiin ruokakauppoihin, koska niiden kompressorit on varustettu tehokkaalla äänieristyksellä, ja invertteriohjauksen ansiosta puhaltimen nopeus voidaan pitää pienenä ja samalla täyttää jäähdytystarve. Äänitasoja voidaan säätää ympäristön vaatimusten tai vuorokaudenajan vaatimusten mukaan. Esimerkiksi yöaikaan voidaan suurimpia puhallinnopeuksia laskea, jolla lasketaan melutasoja, ja samalla lasketaan vain vähän jäähdytystehoa. Puhaltimien siivekkeet ja imusäleiköt on suunniteltu erityisesti vähentämään ilmavirran pyörteisyyttä, ja siten laskemaan melutasoa.

Hyvä energiatehokkuus kestävää toimintaa varten

Hiljaisten ja tehokkaiden ilmastointi- ja kylmäsäilytysjärjestelmien käyttö on täyttänyt Prezzemolo & Vitale -kaupan omistajien tarpeet myös taloudellisten hyötyjen kannalta, koska Zeas-järjestelmillä voidaan varmistaa 30–50 % energiasäästöt päälle/pois-kytkevään järjestelmään verrattuna. Puhaltimien ja kompressorien invertteriohjatun Scroll-tekniikan ansiosta voidaan kulutusta vähentää merkittävästi perinteisiin yksiköihin verrattuna ja saavuttaa paras muuttuvien kuormien hallinta kylmäsäilytystiloissa. Daikinin kylmäsäilytysjärjestelmien optimoidun energiankulutuksen mahdollistaa Economizer-toiminto, joka lisää höyrystimen tehoa vähemmällä virrankulutuksella. Tämä saavutetaan samalla kun kuumakaasun lämpötila laskee, mikä säästää energiaa ja tarjoaa kompressorille etuja. Ulkolämpötilan ja kompressorilauhduttimen kuorman lasku alentaa invertteriohjatun kompressorin ja puhaltimen nopeutta, ja kompressorilauhduttimen lämpötila laskee automaattisesti.

Zeas-yksiköissä määritettyä höyrystymislämpötilaa voidaan esimerkiksi nostaa ulkoisella signaalilla. Jotta vältetään tuotteiden jäätyminen yötilan aikana, Zeas-yksiköiden höyrystymislämpötilaa voidaan nostaa enintään 3 °C asetuslämpötilaa suuremmaksi. Näin Zeas-yksiköiden avulla voidaan laskea tuotteiden lämpötila vaadittuun säilytyslämpötilaan, jolloin kylmäsäilytyksen kuorma lisääntyy vain jäähdytykseen tarvittavana aikana. Halutussa lämpötilassa kuorma ja energiankulutus vähentyvät.

Yhteenveto

Daikin Zeas -järjestelmien energiatehokas invertteritekniikka edustaa kustannustehokkainta ratkaisua ruokakauppoihin, koska järjestelmät tarjoavat alan uusinta kylmäsäilytystekniikkaa täydellä luotettavuudella ja ohjattavuudella, pienimmillä tilavaatimuksilla ja helpolla asennuksella. Lisäksi CO2-päästöt ja käyttökustannukset alenevat. Lauhdutinyksikön alhaisen melutason ansiosta Daikinin Zeas-järjestelmä sopii asennettavaksi kaikkiin ympäristöihin, jopa kaupungin keskustaan.

Avainhenkilöiden haastatteluja

Giusi Vitale, Prezzemolo & Vitale -kaupan omistaja

Miten kuvailisitte juuri avattua liikettänne?

“Yrityksemme harjoittaa vähimmäiskauppaa. Ruokakauppamme myyvät laadukkaita, perinteisiä ja paikallisia luomutuotteita. Tarve sopivan järjestelmän löytämiseen syntyi uuden liikkeen avaamisen yhteydessä, koska kestävän kehityksen mukaisen ratkaisun varmistamisen lisäksi oli ratkaistava tilanpuutteesta johtuva ongelma. Olemme Palermon historiallisessa ja suojellussa keskustassa, kävelykatualueella, joten voi vain kuvitella, miten ongelmallista yksiköiden sijoittaminen rakennuksen ulkopuolelle oli. Daikinin ratkaisun asentamista suositteli valtuutettu Daikin-huoltokeskuksemme. Luotimme Daikinin kokemukseen, koska mielestäni on erittäin tärkeää valita toimittaja, joka voi taata myös riittävät jälkimarkkinoinnin palvelut.”

Giuseppe Rubino, V.R.C:n omistaja. Cold S.r.l., Palermo

Mitkä ovat Daikin kylmäsäilytysjärjestelmän edut?

“Kylmäsäilytysjärjestelmä käyttää kahta Zeas-yksikköä, joka mahdollistaa kylmäsäilytysjärjestelmien erottamisen ja ulkoyksiköt vaativat vähemmän tilaa. Tärkein vaatimuksemme oli, että järjestelmän teho vastaa koko kaupan jäähdytystarpeita. Muita vaatimuksiamme olivat alhainen melutaso sekä mahdollisuus asettaa ulkoyksiköt myös ahtaisiin tiloihin, mikä on tyypillistä kaupungin keskustassa sijaitseville liikkeille. Daikinin Zeas-yksiköt sopivat sekä kylmäsäilytys että ilmastointitarpeisiimme niiden estetiikan ja VRV-yksiköitä vastaavien mittasuhteiden ansiosta. Ne ovat täydellinen ratkaisu molempiin tarkoituksiin. Järjestelmän melutaso on matala kompressorin ja puhaltimen invertteritekniikan ansiosta.”

Viitetiedot - Prezzemolo & Vitale -kauppa

▪ Järjestelmän tiedot: Daikin Zeas kylmäsäilytysjärjestelmä ja Daikin VRV ilmastointijärjestelmä kytkettynä neljään suuntaan puhaltaviin kasettiyksiköihin

▪ Sijainti: Palermo

▪ Järjestelmän asennus: Giuseppe Rubino, V.R.C. Cold S.r.l., Palermo

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?