Skip to main content

Uusi Altherma-ilma-vesilämpöpumppu pientalon energiaremontteihin

Daikin Altherma 3 R MT on ilma-vesilämpöpumppujen tehopakkaus, jossa riittää potkua myös vanhoihin vesikiertoisiin patterijärjestelmiin

Daikinin uusi huipputehokas ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erityisen hyvin vesikiertoisilla pattereilla varustettujen talojen energiaremontteihin. 

Uusi Daikin Altherma 3 R MT on suunniteltu pohjoisen olosuhteissa käytettäväksi. Tehokas ilma-vesilämpöpumppu pystyy tuottamaan lämmitysjärjestelmään 63-asteista vettä vielä -25 asteen pakkasella, joten se sopii erityisen hyvin vesikiertoisilla pattereilla varustettujen talojen energiaa säästäväksi lämmönlähteeksi. 

Ilma-vesilämpöpumpuilla on erityisen suuri merkitys vanhojen kiinteistöjen energiaremonteissa, joissa niillä pystytään vähentämään merkittävästi ostoenergian tarvetta ja siten pienentämään lämmityskustannuksia ja päästöjä. 

Uusi Daikin Altherma 3 R MT tuottaa lämpöä läpi vuoden hyvällä hyötysuhteella: lämpöpumppu tuottaa yhdellä kilowatilla sähköä lähes kolme kilowattia lämpöä kotiin ja lämminvesivaraajaan. Energiatehokkuudesta kertoo SCOP/C eli vuosihyötysuhde 9 kW (Pdesign) lämmön tarpeella: patterilämmityksen 55 °C menovedellä kylmän ilmaston SCOP/C on 2,95 ja lattialämmityksen 35 °C menovedellä 3,93. Käyttöveden lämmityksessä SCOP/C on 2,88.   

Altherma 3 R MT:llä voi korvata vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän lämmönlähteenä aiemmin käytetyn sähkö- tai öljykattilan. Mikäli uudella laitteella korvataan vanha lämpöpumppu Daikin-jälleenmyyjät poistavat vanhasta laitteesta kylmäaineet kierrätettäväksi uudelleen käytettäviksi ja palauttavat vanhan lämpöpumpun kiertoon metalliteollisuuden raaka-aineina. Daikin ottaa käytettyjä laitteita kierrätettäväksi niiden merkistä riippumatta.

Uuden lämpöpumpun ulkoyksikkö erottuu perinteistä lämpöpumpuista mattaharmaan kotelon ja mustan vaakasäleikön ansiosta.

Hiljainen ja huomaamattoman tyylikäs ulkoyksikkö

Uuden Altherma 3 R MT -ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikkö erottuu perinteistä lämpöpumpuista mattaharmaan kotelon ja mustan vaakasäleikön ansiosta. Ulkoyksikkö on saanut sekä iF- että Red Dot-muotoilupalkinnot. Ulkoyksikkö sulautuu värityksen ja muotoilunsa ansiosta hienovaraisesti ympäristöönsä. 

Erityisesti tiheästi rakennetuilla alueilla ulkoyksikön hiljaisuudella on suuri merkitys. Tehokkaan ääntä eristävän ja vaimentavan kolminkertaisen kotelorakenteen sekä akustiikka- ja virtausasiantuntijoiden suunnitteleman suurikokoisen puhaltimen ansiosta äänenpaine on kolmen metrin päässä vain 38 dBA, joten tasainen, hiljainen humina peittyy hiljaistenkin ulkoilman äänten alle.  

Sisäyksikkö on varustettu kodin käyttöveden tarpeen mukaan joko 180 tai 230 litran käyttövesivaraajalla. Sisäyksikkö vastaa tilantarpeeltaan tyypillistä jääkaappi-pakastinta ja sen voi sijoittaa tekniseen tilaan tai esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen.  

Vaihtoehtona on saatavilla tilantarpeeltaan pieni, vain 390 mm syvä ja 840 mm korkea seinämallinen yksikkö. Seinämallisen sisäyksikön voi liittää jo olemassa olevaan käyttövesivaraajaan tai uuteen erilliseen lämminvesivaraajaan. 

Myös jäähdyttävät versiot ilma-vesilämpöpumpusta

Molemmista sisäyksiköistä on saatavana pelkästään lämmittävät versio, lämmittävät ja jäähdyttävät mallit sekä kahden lämmityspiirin lämpöpumppu, jolla voidaan säätää toisistaan riippumatta esimerkiksi oleskelutilojen pattereita ja kosteiden tilojen lattialämmitystä. Jäähdyttävä versio voidaan liittää esimerkiksi puhallinkonvektoreihin, joilla voidaan sekä lämmittää että viilentää huoneita. 

Daikin Altherma 3 R MT:n vakiovarusteena on WiFi-liitäntä. Sen ansiosta lämmitystä voi säätää ja energiankulutusta seurata etänä Onecta-mobiilisovelluksella. 

Uudella lämpöpumpulla ei ole alinta käyttölämpötilaa, joten se soveltuu käytettäväksi Suomen olosuhteissa läpi vuoden. Lämpöpumpun takuuaika on kolme vuotta, jonka lisäksi rekisteröityneet käyttäjät saavat kahden vuoden lisätakuun. 

Daikinin Euroopassa myytävät lämpöpumput on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa. 

Lisätietoa ilma-vesilämpöpumpuista

Daikinin ilma-vesilämpöpumppumallisto

  1. Daikin Altherma 3 R. Kylmäaineplit-mallinen eli sisä- ja ulkoyksiköstä koostuva Daikinin suosituin ilma-vesilämpöpumppu sopii lattilämmitystaloihin tai uusilla, tehokkailla pattereilla varustettuihin rakennuksiin, joissa menoveden lämpötila on matala. Laite tuottaa 60 °C vettä lämmitysjärjestelmään.
  2. Daikin Altherma 3 M. Monoblock-laitteessa on pelkkä ulkoyksikkö, joka liitetään suoraan kiinteistön lämmitysjärjestelmään esimerkiksi vanhan sähkö-, puu- tai öljykattilan rinnalle leikkaamaan lämmityskustannuksia. Edullinen vaihtoehto pelkkään lämmitykseen ja kohteisiin, joissa on sisällä vain rajoitetusti tilaa laiteasennuksille. Lämpöpumpun käyttööotto ei vaadi kylmälaiteasennuksia.  Laite tuottaa 60 °C vettä lämmitysjärjestelmään.
  3. Uusi Altherma 3 R MT on markkinoiden paras kylmäainesplit-ilma-vesilämpöpumppu. Sopii erityisesti vesipattereilla varustettuihin taloihin. Laite tuottaa 65 °C vettä lämmitysjärjestelmään.
  4. Daikin Altherma 3 H on huipputehokas monoblock-ilma-vesilämpöpumppu, joka sopii erityisen hyvin paljon lämmitystehoa vaativiin kohteisiin ja vanhan öljylämmityksen korvaajaksi. Lämpöpumpun käyttööotto ei vaadi kylmälaiteasennuksia. Laite tuottaa 70 °C vettä lämmitysjärjestelmään.

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?