Skip to main content

Daikinin lämpöpumppu aina asiantuntijan asentamana

Daikin kouluttaa jälleenmyyjiään useita kertoja vuodessa kaikkiin Suomessa myytäviin tuotteisiinsa.

Kuka saa asentaa Daikin-lämpöpumpun?

Daikinin lämpöpumpun saa asentaa Daikinin valtuuttama, Daikin Finlandin kriteerit täyttävä jälleenmyyjä, jolla on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin edellyttämä hyväksyntä ja pätevyys sähkö- ja kylmälaiteasennuksiin. Daikin kouluttaa jälleenmyyjiään useita kertoja vuodessa kaikkiin Suomessa myytäviin tuotteisiinsa. Lähimmän Daikin-asentajan löydät valtakunnallisesta jälleenmyyjähaustamme verkkosivuiltamme

Mitä ilmalämpöpumpun asennukseen kuuluu?

Daikinin jälleenmyyjien tarjoama perusasennus kattaa asennuksen kustannukset tyypilliseen kohteeseen ja mm. läpiviennin puurakenteisiin ulkoseiniin. Asennettavista laitteista syntyy vain osa kustannuksista, sillä asennus edellyttää aina mm. sähkötöitä ja tiivistetyn läpiviennin tekemisen seinärakenteeseen. Mikäli talon rakenne tai ulko- tai sisäyksikön asennuspaikka edellyttävät lisätarvikkeita tai työmäärä lisääntyy, asennustavasta ja kustannuksista sovitaan tarkemmin asentajan kanssa. 

Lue lisää: Mitä ilmalämpöpumpun perusasennus sisältää? 

Mistä ilmalämpöpumpun hinta muodostuu? 

Ilmalämpöpumpun kokonaishinta muodostuu lämpöpumpusta ja asennuksesta. Ilmalämpöpumppu on kiinteästi asennettava kokonaisuus, joka koostuu seinä- tai maatelineelle asennettavasta ulkoyksiköstä sekä sisällä seinälle, kattoon tai lattialle asennettavasta sisäyksiköstä. 

Asentaja selvittää kohteen lähtötiedot ja antaa tarjouksen sopivasta lämpöpumpusta ja asennuksesta sen perusteella. Laadukas ilmalämpöpumppu on pitkäikäinen investointi, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin. Asennuksen osuudesta voi myös hakea kotitalousvähennystä.

Lämpöpumpun hankintaan ja asennukseen voi lisäksi hakea rahoitusta OP Rahoituksen kautta.

Lue lisää: Rahoitus lämpöpumpun hankintaan

Mistä tietää mikä lämpöpumppu sopii parhaiten omaan kotiin?

Valtuutettu Daikin-ammattilainen tutustuu kohteeseen ja esittelee lähtötietojen perusteella asiakkaalle juuri hänen kotiinsa parhaiten sopivan vaihtoehdon. Lämmitysjärjestelmän, tyyliseikkojen ja ominaisuuksien lisäksi tärkeä asia on lämpöpumpun tarvittava teho, johon vaikuttaa mm. lämmitettävän tai jäähdytettävän tilan koko ja huoneiden lukumäärä, ikkunapinta-ala ja ilmansuunta sekä rakenteiden lämmönpitävyys. Lämpöpumpun tulee luonnollisesti myös sopia kodin sisustukseen.

Kodin lämpöremontti tai uuden kodin lämpöpumpun hankinta käynnistyy helposti lähettämällä meille perustiedot linkin takaa löytyvällä lomakkeella. Daikinin asiantuntijoilta saat apua sopivan lämmitysjärjestelmän valintaan ja mitoitukseen sekä aineistoa suunnitelmaa, kustannusarvioita ja tukihakemuksia varten.

Lue lisää:

Millainen takuu Daikinin lämpöpumpuilla on?

Daikinin ilmalämpö-, maalämpö- ja ilma-vesilämpöpumppujen normaali takuuaika on kolme vuotta. Maksutonta lisäturvaa saa rekisteröimällä lämpöpumppunsa Daikinin Stand By Me -palveluun. Kun valitset Daikinin lämpöpumpun ja rekisteröit sen Stand By Me -palveluumme kolmen kuukauden kuluessa käyttöönotosta, saat meiltä kaupan päälle ilmalämpöpumppuun 6 kuukauden ja ilma-vesilämpöpumppuun sekä maalämpöpumppuun pidennetyn kahden vuoden lisätakuun.

Ilmaisen laajennetun takuun lisäksi tämä merkitsee huolettomuutta, nopeaa ja luotettavaa huoltoa sekä hyvää varaosien saatavuutta, kun asennettujen laitteiden yksityiskohdat ovat koko ajan tiedossa myös huoltoliikkeellä.

Daikin on ainoa lämpöpumppuvalmistaja, joka valmistaa myös kompressorit ja kylmäaineet itse. Oma tuotekehitys ja valmistus takaavat sen, että kokonaisuus on varmasti toimiva ja kestävä. 

Lue lisää: Daikinin lämpöpumppujen takuu pitenee viiteen vuoteen 

Vanhan lämpöpumpun vaihtaminen uuteen

Oletpa vaihtamassa Daikinia uudempaan malliin tai jonkin toisen valmistajan lämpöpumppua Daikiniin, asentajamme huolehtivat myös vanhan pumpun kierrätyksestä. Kaikilla valtuutetuilla asennusliikkeillä on kylmäaineiden käsittelyyn ja laitteiden asennukseen sekä huoltoon oikeuttava pätevyys, ja he ottavat aina ensin vanhojen laitteiden kylmäaineet talteen.

Vanhat kylmäaineet kootaan keräyssäiliöihin ja toimitetaan edelleen alan asiantuntijayritykselle Eco Scandicille, joka puhdistaa kylmäaineet uudelleen käytettäviksi.

Käytöstä poistetut, kylmäaineista tyhjennetyt lämpöpumput puolestaan toimitetaan edelleen käsiteltäviksi Stena Recyclingille ja lopulta käytettäviksi metalliteollisuuden raaka-aineina.

Lue lisää: Daikin aloittaa kylmäaineiden ja lämpöpumppujen kierrätyksen

Öljylämmityksen vaihtaminen ilma-vesilämpöpumppuun tai maalämpöön

Vanhan öljykattilan – kuten myös sähköllä lämpiävän kattilan tilalle – sopii ilma–vesilämpöpumppu tai maalämpöpumppu. Molemmat tuottavat hyvällä hyötysuhteella sekä lämmintä käyttövettä että kuumaa vettä vesikiertoiseen keskuslämmitykseen.

Energiaremontin kannattavuutta parantavat entisestään öljylämmityksestä tai kaasulämmityksestä luopujille myönnettävät tuet. Yksinkertaisin tuki öljylämmityksestä luopuville on kotitalousvähennys, jonka voi saada korotettuna. Vähennys voi olla tällöin puolisoilta yhteensä 7000 € ja se tehdään työn osuudesta. Vaihtoehtona on valtion suora 4000 € tuki. 

Lue lisää: Valtion tuki öljylämmityksestä luopuville

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?