Skip to main content

Vaihteleva kylmäainetilavuus

Daikinin keksimä, monien kopioima.

VRV:n (Variable Refrigerant Volume) myötä Daikin on edelleen markkinajohtajan asemassa toimittaessaan tehokkaita ja miellyttäviä ilmastointiratkaisuja.

VRV, energiatehokkuuden uusi aikakausi

Kun Daikin julkisti VRV-ilmastointijärjestelmän vuonna 1982, se otti samalla ensimmäisenä maailmassa käyttöön vaihtelevan kylmäainetilavuuden ohjauksen. Myös VRF:nä tunnettu Variable Refrigerant Flow on tekniikka, joka kierrättää vain pienimmän mahdollisen määrän kylmäainetta yhden lämmitys- tai jäähdytysjakson aikana. Tämän mekanismin ansiosta käyttäjät voivat ohjata useita ilmastointivyöhykkeitä erikseen samalla kertaa.

*VRV on Daikin Industries, Ltd:n tuotemerkki.

VRV 1982

VRV verrattuna VRF:ään

VRV ja VRF (Variable Refrigerant Flow) ovat kaksi eri nimitystä samalle tekniikalle. VRV on Daikin Industries, Ltd:n tuotemerkki, joten kaikki tekniikkaa kopioivat yritykset käyttävät siitä nimitystä VRF.

Miten VRV toimii?

VRV on tekniikka, joka säätää järjestelmän kylmäainemäärän vastaamaan rakennuksen tarpeita tarkasti. Järjestelmälle asetettujen lämpötilojen ylläpito vaatii vain hyvin vähän energiaa. Tällöin järjestelmä kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun huoneessa ei havaita ihmisiä. Tällä ainutlaatuisella mekanismilla saavutetaan kestävämpi lopputulos pitkällä aikavälillä, kun käyttäjät säästävät energiakustannuksissa ja pystyvät vähentämään järjestelmän hiilipäästöjä.

Kun yhteen ulkoyksikköön on yhdistetty enintään 64 sisäyksikköä, VRV-järjestelmä toimii Multi-Split-järjestelmän tavoin. Kukin yksittäinen sisäyksikkö määrittää tarvitsemansa tehon nykyisen sisälämpötilan ja halutun lämpötilan perusteella kaukosäätimen avulla (asetusarvo).

Kaikkien sisäyksiköiden kokonaistarpeen mukaan määräytyy, miten ulkoyksikkö säätää kylmäainemäärää ja lämpötilaa. Kun järjestelmä tuottaa vain tarvittavan määrän jäähdytystä tai lämmitystä, invertterikompressori säästää paljon energiaa VRV:n toimiessa.

bg-image

VRV:n kehitys

Ensimmäisen VRV-järjestelmän julkistuksen jälkeen olemme lisänneet jatkuvasti uusia ominaisuuksia, jotka vastaavat markkinoiden muuttuvia vaatimuksia. Pyrimme lisäämään tehokuormaa ja ottamaan käyttöön uusia talteenottotekniikoita. Parannamme VRV-järjestelmää edelleen parhaan mahdollisen mukavuuden, tehokkuuden ja luotettavuuden aikaansaamiseksi.

HVAC-alan suunnannäyttäjä

Tutustu VRV:n historiaan ja lue, miten se muovaa jatkossakin HVAC-R-alan tulevaisuutta.

1982

Uuden aikakauden alku

Daikin kehittää VRV:n, joka on maailman ensimmäinen liikekiinteistöihin tarkoitettu Multi-Split-ilmastointilaite. Ennen VRV:n käyttöönottoa yksittäisten vyöhykkeiden ohjausta pidettiin ilmastoinnissa suurena haasteena. VRV:n julkistus muutti ratkaisevasti liikekiinteistöjä varten suunniteltaviin ilmastointilaitteisiin kohdistuvia odotuksia.

vaihteleva kylmäainevirtaus

1987

VRV:n käyttöönotto Euroopassa

1990

Joustava ulkoyksikkö

Daikin kehittää vesijäähdytteisen VRV-ilmastointilaitteen. Yksikkö on ihanteellinen valinta, kun ilmajäähdytteisiä VRV-yksiköitä ei voi käyttää kylmäaineputkien pituuden vuoksi.

Joustava ulkoyksikkö

1990

Parasta mukavuutta

Lämmön talteenottotekniikan ansiosta VRV-ilmastointilaite tuottaa lämmitystä ja jäähdytystä samanaikaisesti yhdellä ulkoyksiköllä. Daikin parantaa tekniikoitaan myös kattaakseen maailman kaikkien ihmisten ja alueiden mukavuustarpeet.

1999

Nopea ja helppo vaihto

Daikin kehittää korvaavia tekniikoita, jotka helpottavat VRV:n asennusprosessia yritysten kannalta. Kun vain sisä- ja ulkoyksiköt vaihdetaan, asentajat pystyvät käyttämään uudelleen muut komponentit, kuten putket.

Viileää, virkistävää ilmaa erittäin kuumille seuduille

Daikin räätälöi VRV:n Lähi-Itää silmällä pitäen sopimaan paremmin yhteen jopa 50°C-asteen lämpötilojen kanssa.

2004

VRV S -sarja laajentaa VRV-tuotevalikoimaa niin, että se kattaa pienet yritykset

2007

Lämpöä erittäin kylmille alueille

Daikin kehittää VRV-ilmastointilaitteisiin erittäin tehokkaan lämpöpumpun. Tämä järjestelmä on tarkoitettu alueille, joilla lämpötila laskee jopa - 25°C-asteeseen.

2015

Daikin julkistaa VRV IV i -sarjan, joka on maailman ensimmäinen "näkymätön" VRV-ulkoyksikkö

Daikin loi itse asiassa ainutlaatuisen lähestymistavan ilmastointiin. Nykyään se on toinen maailman kahdesta ilmastointijärjestelmätyypistä, jotka ovat kanavoitava ja kanavoimaton järjestelmä. Daikin on jatkossakin ilmastoinnin suunnannäyttäjä, koska se laajentaa tätä uutta standardia ympäri maailman.

2019

Daikin julkistaa: VRV IV+

Täysin optimoitu kausittaista tehokkuutta varten. Tämä sarja on suunniteltu täysin ekodirektiivin hengessä.
Myydyimpien sisäyksiköiden parhaalla kausittaisella tehokkuudella tämä VRV-valikoima jatkaa johtoa VRF-teknologiassa

2020

VRV 5 S -sarja

Kokonaan uudestaan suunniteltu yksikkö R-32-kylmäaineelle
Helpompi käsittely ja joustavampi asennus kuin koskaan aiemmin!

2022 VRV 5 lämmön talteenotto

Suunniteltu tukemaan liikerakennusten vähähiilisyyttä.

Lue lisää tämänhetkisestä valikoimasta ja tekniikoista

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?