Ilmalampopumppu_mokille.jpg

Lämpöpumppu kesämökille

Kesämökin lämmitys: Säästä mökin sähkölaskussa ilmalämpöpumpulla

Lämmitätkö vapaa-ajan asuntoa vielä perinteisillä sähköpattereilla? Kesämökin vanhan lämmitysjärjestelmän täydentäminen ilmalämpöpumpulla on silloin kannattava investointi, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin. 

Parhaiden lämpöpumppujen vuosilämpökerroin on yli viisi, eli pumppu tuottaa vuodessa viisinkertaisesti lämpöä verrattuna sen käyttämään sähköön. Lämpöpumpun käyttöönotto merkitsee siten huomattavaa energiansäästöä ja sitä kautta mökin omistajalle halvempaa sähkölaskua. 

Ilmalämpöpumpun, joka siirtää lämpöä ulkoilmasta ja puhaltaa sen sisätiloihin, voi asentaa millä lämmitysjärjestelmällä varustettuun taloon tahansa. Ilma-vesilämpöpumppu puolestaan siirtää ulkoilman lämpöenergiaa vesikiertoiseen lämmitykseen ja sopii siksi suoraan sähkö- tai öljylämmityksen korvaajaksi. Sillä voidaan lämmittää myös käyttövettä.  

Useimmille mökeille helpoin vaihtoehto lämmityksen modernisointiin on ilmalämpöpumppu. Sopivan tehoinen lämpöpumppu kannattaa valittava yhdessä Daikinin edustajan kanssa oman vapaa-ajan asunnon mukaan. ”Lähtökohtana on paikkakunnan ilmasto sekä talon energiatehokkuuteen vaikuttavat asiat kuten eristysten määrä. Talon ominaisuuksiin perustuva lämmön tarve ja lämmitysprofiili ovat perusta, joka määrittelee tarvittavan lämpöpumpun kapasiteetin: monenko kilowatin pumppu mökille tarvitaan”, Daikinin tuotekehitysjohtaja Bart Aspeslagh luettelee.

Daikinin lämpöpumppujen ominaisuudet tekevät niistä sopivia vapaa-ajan asunnoille: 

  • Tavoitelämpötilan voi asettaa kymmeneen asteeseen, joten mökin peruslämmön voi matalammalla tasolla ja säästää lämmityskustannuksissa silloin, kun paikalla ei ole ketään. 
  • Vaikka sähkökatko keskeyttäisi lämmityksen, lämpöpumppu jatkaa toimintaa automaattisesti muutaman minuutin kuluttua sähköjen palautumisesta. 
  • Ajastin ja lisävarusteena saatava etäkäyttömahdollisuus auttavat säästämään energiaa tinkimättä mukavuudesta: mökin huonelämpötilan voi nostaa mukavalle tasolle, kun olet itse vielä matkalla viikonlopun viettoon.
  • Daikin Stylish H ja Daikin Perfera H -ilmalämpöpumppujen takkatoiminnon ansiosta tulisijasta saadaan paras hyöty irti: sähköä ei tuhlata lämmitykseen kun takkatuli lämmittää tupaa. Sen sijaan lämpöpumppu auttaa levittämään biopolttoaineilla tuotettua lämpöä tasaisemmin. Lue lisää Daikinin takkalogiikasta
  • Ulkoyksikön vapaasti riippuvan lämmönvaihtimen ja parannetun pohjalevyn ansiosta lämmönvaihtimesta tuleva vesi poistuu helposti, jään muodostuminen vähenee eikä erillistä sulatuskaapelia tarvita. 

Lue lisää kesämökin lämpöpumpun valinnasta

 

Related articles