
O157-bakteerin poistamistehon havainnollistus
Käytössä yksi Streamer-yksikkö

Käytössä kaksi Streamer-yksikköä

Testausorganisaatio
Japan Food Research Laboratories
Testimenetelmä
Säteilyttämällä O157-bakteeria Streamerilla 1, 2, 3, 4 ja 8 tuntia ja inokuloimalla viljellyt solut selvitettiin O157-bakteerien jäljellä oleva tila eri Streamer-säteilytysajoissa.

O157-bakteereita oli jäljellä 2 tunnin Streamer-säteilytyksen jälkeen 0,1% kahdella yksiköllä ja yhdellä yksiköllä 1,8%, joten poistoteho on 18-kertainen. Lisäksi todettiin, että 3 tunnin jälkeen poistoteho oli 99,9 % sekä yhden että kahden yksikön käytössä.
* Tulokset on saatu havainnollistamalla käyttäen ainoastaan Daikin Streamer -purkauslaitetta koetilanteessa.
O157-bakteerilla on vahva toksiini ja se tarttuu herkästi
O157 tuottaa vahvaa toksiinia, verotoksiinia, joka aiheuttaa vatsakipua, verenvuotoista ripulia ja oksennuksia. Se on vaarallisimpia bakteereita, joka voi aiheuttaa vakavia oireita ja kuoleman, kun se tarttuu pikkulapsiin ja iäkkäisiin. Lisäksi sen tarttuvuus on suuri. Yleensä ruokamyrkytys kehittyy vain, kun noin 1 miljoona bakteeria pääsee elimistöön, mutta O157-bakteerin tapauksessa ruokamyrkytys voi kehittyä vain noin 100 bakteerin määrällä.