

Valvoja
Professori Shigeru Kyuwa
Ph.D. (Maatalous)
Biolääketieteen osasto,
maatalouden ja biotieteiden tutkijakoulu,
Tokion yliopisto
Noroviruksen poistamistehon havainnollistus
Testausorganisaatio
Biolääketieteen osasto, maatalouden ja biotieteiden tutkijakoulu, Tokion yliopisto
Testimenetelmä
Käytössä oli hiiren norovirus (1), suku Calicivirus Norovirus (yksijuosteinen RNA-virus, positiivisäikeinen, vaipaton). (2) Ihmisen norovirukselle sukua oleva virus, jota voidaan käyttää sen sijasta. (3) Lisäys hiiren makrofagien kaltaisten syöpäsolulinjan RAW264 soluissa. Tässä kokeessa käytettyä MNV-S7-muotoa (geenipankin numero AB435515, Toya jne.) laajennettiin edellä mainituilla RAW264-soluilla (ostettu RIKEN BRC Cell Bankista). Viljelyliuoksena käytettiin D-MEM/Hamin F-12:ta (sisältää fenolipunaista, HEPES, natriumpyruvaattia). Viruspitoisuus määritettiin TDIDT50-menetelmällä käyttäen 96 kaivon levyä

Noroviruksia oli jäljellä 4 tunnin Streamer-säteilytyksen jälkeen 0,6 % kahdella yksiköllä ja yhdellä yksiköllä 1,3 %, joten poistoteho on suunnilleen kaksinkertainen.
* Tulokset on saatu havainnollistamalla käyttäen ainoastaan Daikin Streamer -purkauslaitetta koetilanteessa.
Varo norovirusta talvella!
Bakteerien aiheuttamat ruokamyrkytykset ovat yleisempiä kesällä, kun sienten kasvu on yleisempää, mutta koska virukset suosivat kylmää ja kuivaa ympäristöä, niiden aiheuttamat ruokamyrkytykset lisääntyvät talvella. Tällöin ruokamyrkytysten ehdottomasti yleisin syy on norovirus. Norovirus tarttuu erittäin helposti ja se leviää laajalti, ja tapauksia ja potilaita on enemmän kuin kesällä. Kun tarkastellaan ruokamyrkytystapauksia vuoden mittaan, norovirus on syynä yli puolessa niistä.