Skip to main content

Hajottaa ja poistaa Moraxella-bakteerit, jotka aiheuttavat pyykin kostean hajun

Tiedetään, että huoneessa kuivatettaessa pyykin kostean hajun aiheuttaa Moraxella-bakteerit. On vahvistettu, että Streamer -teknologia hajottaa ja poistaa bakteereita, jotka aiheuttavat tämän kostean hajun.

* Tulokset on saatu havainnollistamalla käyttäen ainoastaan Daikin Streamer -purkauslaitetta koetilanteessa.

Moraxella-baketeerien poistamisen havainnollistus (pyykin kostean hajun syy)

Testausorganisaatio

Japan Food Research Laboratories

Testimenetelmä

Näyte, joka sisälsi 2 ml kohteena olevaa bakteeriliuosta petrimaljassa (φ60 mm) jätettiin Streamer-generaattoriin. Poistoteho saatiin bakteerien määrän mittaustuloksista 1, 2, 3, 4 ja 6 tunnin kuluttua. Daikin toimitti Streamer-purkauslaitteen ja kohteena olevat bakteerit. Mittaukset tehtiin kolmeen kertaan

Moraxella-bakteerien jäljellä oleva määrä 2 tunnin Streamer-säteilytyksen jälkeen

Kokeen tuloksena voitiin vahvistaa, että 99,8 %Moraxella-bakteereista (syy pyykin kosteaan hajuun) hajosi ja poistui 2 tunnissa Streamer-säteilytyksen jälkeen.

* Tulokset on saatu havainnollistamalla käyttäen ainoastaan Daikin Streamer -purkauslaitetta koetilanteessa.

bg-image

Jotta pyykkiin ei jäisi hajua, sen tulisi ihannetapauksessa kuivua 5 tunnissa.

Tärkein asia hajun muodostumisen estämisessä on aika pesun päättymisestä kuivumiseen. Moraxella-bakteerien kasvu on räjähdysmäistä noin 5 tunnin jälkeen, joten hajua voidaan välttää kuivaamalla pyykit 5 tunnin kuluessa. Tässä tulee muistaa vinkit, kun vaatteita kuivataan sisätiloissa. On tärkeää ripustaa vaatteen hyvin tuuletettuun tilaan. Monet ripustavat pyykkejä verhokiskoon, mutta se on huonoin paikka, koska kosteus voi tiivistyä ikkunaan, ja siinä on paljon bakteereja.
Neuvomme myös, miten kuivata. Pitkät vaatteet saa helposti kuivaksi ripustamalla toisen pään henkariin, lyhyet jättämällä kaaren keskelle ja asettamalla pitkähihaisten paitojen hihat toiselle ripustimelle... Bakteerien kasvu huomioiden suositellaan sellaisen kosteudenpoistajan tai ilmastointilaitteen käyttöä, jossa on ilmanpuhdistustoiminto. Jos haju haittaa, tätä kannattaa yrittää, koska pyykin haju voidaan näin helposti poistaa.

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?