Skip to main content

Historiallinen hotelli valitsee kestävän uudistusvaihtoehdon L∞P by Daikin VRV-lämpöpumpuilla

Las Arena, Valencia

Kun käytössä olevien VRV-järjestelmien uudistaminen tuli ajankohtaiseksi ylläpitokustannusten vähentämiseksi ja mukavuuden hallinnan parantamiseksi entisestään, pienemmän CO2-jalanjäljen omaavan järjestelmän valinta oli tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

Valencian Playa de Las Arenasissa sijaitseva, arkkitehtuuriltaan erottuva viiden tähden Balneirio Las Arenas -hotellin historia alkaa jo vuonna 1898. Hotellin filosofiana on keskittyä tarjoamaan vieraille ylellisyyttä ja mukavuutta.

Myös ympäristöstä huolehtiminen on hotellin keskeisiä periaatteita. Kun käytössä olevien VRV-järjestelmien uudistaminen tuli ajankohtaiseksi ylläpitokustannusten vähentämiseksi ja mukavuuden hallinnan parantamiseksi entisestään, pienemmän CO2-jalanjäljen omaavan järjestelmän valinta oli tärkeysjärjestyksessä ensimmäisenä.

Koska hotellilla oli jo aiemmin yhteistyötä Daikinin kanssa, se päätti korvata nykyiset lämpöpumput L∞ P by Daikin -VRV-lämpöpumpuilla sen perusteella että uudistamisen tärkeimpinä tavoitteina oli kestävä kehitys ja käyttökustannusten vähennys.

Hotellin omistaja valitsi VRV-lämpöpumput lämmön talteenotolla. Tällöin jäähdytettävistä huoneista saatu lämpö käytetään toisaalla kylmempien tilojen lämmitykseen, mikä mahdollistaa valtavat säästöt. 

 

 

Valmistui budjetissa ja ajoissa

Alun perin kahden vuoden hankkeeksi suunniteltu työ, vieraille koituvan häiriön minimoimiseksi, saatiin valmiiksi ennätyksellisessä kuudessa kuukaudessa hyödyntäen hotellin sulkemista Covid-19-pandemian vuoksi.

“Toteutuksen nopeus Daikinin tuen ansiosta varmisti sen, että koko hanke saatiin valmiiksi laaditussa aikataulussa.“

Näin kommentoi Jesus Perez, uudistushankkeen ilmastointiasentaja. 

Yhteensä 88 ulkoyksikköä vaihdettiin samalla kun 485 käytössä olevista sisäyksiköistä säilytettiin, mikä lisäsi kustannussäästöjä ja lyhensi merkittävästi projektin kestoa.

Hankkeessa muunnettiin käytössä oleva kaksiputkinen järjestelmä kolmiputkiseksi ja järjestelmää laajennettiin lisäämällä sisäyksiköitä aula-alueiden mukavuuden lisäämiseksi. 

bg-image

"Olemme saavuttaneet tavoitteemme tehokkaasta ilmastoinnista laatumerkillä, ja järjestelmä tarjoaa asiakkaiden ansaitseman mukavuuden ja sisäilman laadun kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisyyden lisäksi, joka on tärkeimpiä arvoja hotelleillemme." 

Carlos Boga, Johtaja, Hotel Balneario Las Arenas 

Projektin vaatimukset

Ilmastointi
Ilmaverho
Ilmanpuhdistus
Syöttö
Lämmitys
Kuuma vesi
Kylmäsäilytys
Ilmanvaihto

Asennusvuosi

2022

Asennetut järjestelmät

  • 88 ulkoyksikköä vaihdettiin sekä 22 uutta VRV lämmön talteenottojärjestelmää
  • 60 jakokoteloa – vaihdettu 2-putkisesta 3-putkiseen järjestelmään
  • 24 sisäyksikköä käytössä aulatiloissa

Vastuullista mukavuutta 

Lämmön talteenottojärjestelmä tarjoaa hotellin tapahtuma- ja kokoustilojen vieraille ja käyttäjille parasta mukavuutta.

Erillisten lämpötila-alueiden ansiosta kutakin huonetta voidaan ohjata erikseen ja mukavuutta säätää eri aktiviteettien mukaisesti. Osana uudistustöitä asennettiin Daikinin Intelligent Touch Manager mini BMS pilviyhteydellä. Sen avulla hotellin johto voi varmistaa mukavuustasot etänä ja samalla optimoida energiankäyttö.

 

L∞P by Daikin

Tämä projekti on esimerkki L∞P by Daikin -filosofiasta, jossa hyödynnetään käytettävissä olevat resurssit vastuullisella ja laadukkaalla tavalla. 

Projektissa toteutettiin kiertotaloutta kahdella tasolla. Ensiksikin alkuperäisen järjestelmän kupariputkisto ja sisäyksiköt säilytettiin, millä saatiin merkittävät säästöt resursseissa ja projektin kestossa. Toiseksi uudet LOOP by Daikin VRV -lämpöpumput käyttävät uudelleen kylmäaineen käytöstä poistetuista 

485 sisäyksikköä säilytettiin, mikä tuotti kustannussäästöjä ja merkittävästi lyhentyneen projektin keston.

järjestelmistä. Kylmäaine kierrätetään, mikä tarkoittaa sen korkealaatuista regenerointia niin että sillä on sama laatu kuin uudella kylmäaineella. Erona on, että prosessi ei kuluta luonnonvaroja. 

Hotelli Balneario Las Arenasin mittava uudistus osoittaa, miten nykyteknologian avulla rakennusten hiilijalanjälkeä voidaan vähentää ja energialaskuja pienentää nopeasti ja kustannustehokkaasti vain ulkoyksiköt vaihtamalla. 

Hotelli toimii jatkossa paljon kestävämmällä ja tehokkaammalla tavalla ympäristöä suojellen sekä samalla säästäen kustannuksissa ja parantamalla mukavuutta entisestään. 

Suunnittelu

Uudet VRV-yksiköt tarjoavat yksilöllisen sisäilman hallinnan vierashuoneissa ja kokoustiloissa sekä maksimoivat vieraiden mukavuuden. 

Geneerinen rakennus

Pilvipalvelu antaa hotellin johdolle täyden hallinnan energian optimointiin. 

Rakennuskompleksi

Katolle asennetut L∞P by Daikin VRV-lämpöpumput lämmön talteenotolla vähentävät hotellin hiilijalanjälkeä ja ylläpitokustannuksia. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?