Skip to main content

Miksi parempi ilma parantaa työskentelyä – ja terveyttä

Globaalin pandemian myötä työskentelytavat koko maailmassa ovat muuttuneet merkittävästi. Monet ammattilaiset työskentelevät kotoa käsin, ja yhteisessä työtilassa kiinnitetään hygieniaan ja ilmanvaihtoon enemmän huomiota kuin koskaan. Tulevaisuudessa sisäilman laatu on ratkaiseva tekijä henkilöstön hyvinvoinnissa. Miten sitten voidaan varmistaa työtilojen terveellinen ilma ja mitkä ovat siihen tehokkaimmat tavat?

Uusi normaali

Pandemian alettua useimmissa yrityksissä havaittiin muutos työtiloissa ja -tavoissa. Yhä useampi henkilö aloitti etätyöt ja satunnaisen yhteistilojen käytön, ja huomattavasti useammat kiinnittävät lisää huomiota koronavirukseen liittyviin tapoihin, kuten käsihygieniaan ja ilmanvaihtoon. Tämän seurauksena toimistoihin ympäri maailmaa on alkanut ilmestyä CO2-antureita ja uudet toimistorakennukset varustetaan yhä useammin uusimman tekniikan ilmanvaihtojärjestelmillä. Oikeutetusti, koska sisäilman laadulla voi olla merkittävä vaikutus henkilöiden suoritustasoon ja hyvinvointiin.

Miksi sisäilman laadulla on väliä

Sisäilman laadulla viitataan rakennuksen sen ilman laatuun, jota rakennuksen asukkaat tai siinä kävijät päivittäin hengittävät. Vaikka yleinen uskomus on, että sisäilma on puhtaampaa ja terveellisempää kuin ulkoilma, näin ei todellisuudessa ole. Tutkimukset osoittavat, että monissa tapauksissa käsittelemätön sisäilma on jopa kahdesta viiteen kertaa saastuneempaa kuin ulkoilma johtuen epäpuhtauksista, kuten siitepöly ja bakteerit. Ne voivat aiheuttaa sairauksia, kuten flunssaa ja hengitystieinfektioita, ja yhdessä puutteellisen ilmanvaihdon aiheuttaman korkean CO2-pitoisuuden kanssa voivat aiheuttaa päänsärkyä, keskittymisvaikeuksia, heikentynyttä suoritustasoa työtehtävässä ja yleistä terveyden heikkenemistä.

Onneksi oikeilla järjestelmillä ilmasta voidaan suodattaa pois epäpuhtauksia, kuten siitepöly, bakteerit ja virukset ja tuottaa terveellistä sisäilmaa kaikille.

Miten parantaa sisäilman laatua

Nykyään talot ja rakennukset ovat paremmin eristettyjä kuin koskaan. Tämä on ympäristölle hyvä asia, mutta se tarkoittaa myös, että sen jälkeen kun haitalliset ilman hiukkaset, saasteet ja siitepöly pääsevät työtiloihin, niistä on entistäkin vaikeampi päästä enää eroon. Ratkaisu: ilmanvaihto, suodatus ja ennen kaikkea: puhdistus.

ILMANVAIHTO >> SUODATUS >> PUHDISTUS

Ilmanvaihto on olennaista epäpuhtauksien laimentamiseksi ja poistamiseksi. Esimerkiksi ikkunoiden avaaminen voi tasoittaa CO2- ja epäpuhtaustasoja, ja hyvin kunnossapidettyjen, riittävän ilmanvaihdon tarjoavien ilmanvaihtojärjestelmien on todettu tehokkaasti suojaavan ihmisiä epäpuhtauksilta suurissa toimistorakennuksissa. Lisäksi käyttämällä suurtehosuodattimia ilmastointilaitteissa ja ilmanvaihtojärjestelmissä voidaan poistaa suurin osa ilman hiukkasista, vähentää ilmassa olevien bakteerien ja virusten pitoisuutta ja siten vähentää tarttumisriskiä ilman välityksellä. Vaikka suodatusjärjestelmät keräävät viruksia, bakteereita ja homeitiöitä, nämä eivät tuhoa niitä, vaan ne voivat edelleen lisääntyä ja välittää tauteja. Siksi ilmanpuhdistus on olennaisen tärkeä seuraava askel työnantajille, jotka etsivät tapoja tuhota epäpuhtauksia ja parantaa perusteellisesti toimistorakennusten sisäilmaa.

Daikin: ilmanpuhdistuksen kumppanisi

Daikin julkisti ensimmäisen ilmanpuhdistimen jo vuonna 1975. Ilmanlaadun erityisosaajana missiomme on mielestämme tarjota innovatiivisia ratkaisuja, jotka ovat aidosti tehokkaita ilmansaasteita vastaan sekä kausittaista siitepölyä ja viruksia vastaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ilmanpuhdistimemme poistavat yli 99,98 % ihmisen koronaviruksesta (HCoV-229E) sekä 99,93 % tavallisesta influenssaviruksesta (H1N1) vain 2,5 minuutin kuluessa. *

Nyt kun yrityksissä maailmanlaajuisesti ollaan palaamassa toimistoihin työskentelemään, Daikinin ilmanpuhdistimet voivat auttaa luomaan turvalliset puitteet tähän. Sitoutumisemme terveelliseen sisäilmaan – myös ennen globaalia pandemiaa – on tuottanut laajan valikoiman ilmansuodatus- ja -puhdistustuotteita, jotka vähentävät suoraan hengitystievirusten välittymisen riskiä. Käytämme näitä tekniikoita ilmastointi-, lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisuissamme niin pienten kuin suurtenkin rakennusten sovelluksissa sekä kompakteissa kytke ja käytä -puhdistimissa nopeaa ja joustavaa puhdistamista varten. Näin voimme tarjota oikean ratkaisun kaikenlaisiin rakennuksiin ja auttaa tekemään työympäristöistä entistä raikkaammat, terveellisemmät ja mukavammat – toimisto kerrallaan.

*Daikinin ilmanpuhdistimet puhdistavat sisäilman kierrättämällä sen yksikön läpi useiden suodattimien kautta sekä puhdistustekniikoiden avulla: tehokas sähköstaattinen HEPA-suodatin kerää virukset ja epäpuhtaudet ja altistaa ne patentoituun Flash Streamer -tekniikkaamme, joka desinfioi ilman ja tuhoaa virukset ja bakteerit.

Tutustu ilmanpuhdistimien valikoimaamme

On raikkaampien, terveellisempien ja mukavampien toimistotilojen aika. Nyt enemmän kuin koskaan Tutustu koko ilmanpuhdistimien valikoimaamme, joiden avulla varmistat terveellisen sisäilman.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?