Skip to main content

Institut Pasteur de Lille arvioi Daikinin ilmanpuhdistimien tehon hengitystievirusten suhteen

7/7/2021

Bryssel, 7. heinäkuuta 2021 Tunnettu ranskalainen laboratorio Institut Pasteur de Lille toteaa testiensä perusteella, että Daikinin ilmanpuhdistimien valikoima poistaa yli 99,98 % ihmisen koronaviruksesta HCoV-229E 2,5 minuutin kuluessa*.

  • Institut Pasteur de Lillen laboratorioissa suorittamien testien perusteella Daikinin ilmanpuhdistimet poistavat yli 99,98 % ihmisen koronaviruksesta HCoV-229E 2,5 minuutissa. Tämä virus kuuluu samaan perheeseen kuin SARS-CoV-2, joka on COVID-19-pandemian taustalla.
  • Yksiköt arvioitiin myös 99,93 % tehokkaaksi H1N1-viruksen osalta 2,5 minuutissa. H1N1 on influenssavirus.
  • Tämä tarkoittaa, että Daikinin ilmanpuhdistimet ovat lisäkeino taistelussa hengitystiesairauksia vastaan. Kompakti kytke ja käytä -puhdistin voi merkittävästi vähentää hengitystievirusten tarttumisriskiä.
  • Tämä selvitys on merkkipaalu Daikinin suunnitelmissa tulla suureksi toimijaksi ilmanpuhdistusalalla Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.

Testattu tehokkuus koronavirusta vastaan

Ilmanlaadun hallinnan asiantuntijana Daikin kokee tehtäväkseen tarjota innovatiivisia ratkaisuja, ja yritys on myynyt ilmanpuhdistimia yli 45 vuoden ajan. Daikinin ilmanpuhdistimet ja ilmanpuhdistustekniikka, jota yritys on soveltanut muissa Daikin-laitteissa, ovat jo pitkään todistaneet tehokkuutensa ilmansaasteita sekä kausittaista siitepölyä ja viruksia vastaan.

Tekniikkansa tehokkuuden tueksi Daikin Europe N.V. antoi ranskalaiselle Institut Pasteur de Lille -laboratoriolle tehtäväksi testata ilmanpuhdistimien valikoimansa. Nyt on virallisesti todistettu, että Daikinin ilmanpuhdistimet poistavat yli 99,98 % ihmisen koronaviruksesta HCoV-229E 2,5 minuutissa. Tämä on merkittävä saavutus.

Institut Pasteur de Lille suoritti testin käyttämällä virusta HCoV-229E, joka on SARS-CoV-2-virukselle läheistä sukua oleva koronavirus. SARS-CoV-2-virusta ei käytetty turvallisuussyistä. Se, että nämä kaksi virusta ovat samaa perhettä, on vahva osoitus siitä, että Daikinin ilmanpuhdistimet ovat tärkeitä välineitä vähennettäessä viruksen välittymisriskiä sekä taistelussa COVID-19-pandemiaa vastaan.

Daikinin puhdistimien tehokkuus saadaan yhdistämällä tehokas sähköstaattinen HEPA-suodatin, johon virukset jäävät kiinni, Daikinin voimakkaaseen, patentoituun Flash Streamer -tekniikkaan, joka tuhoaa virukset.

Samassa laboratoriossa testattiin ilmanpuhdistimet myös tehokkuudessa H1N1-virusta vastaan, mikä aiheuttaa kausi-influenssaa. Samoissa testausolosuhteissa Institut Pasteur de Lille toteaa tutkimuksessaan, että Daikinin ilmanpuhdistimet poistavat yli 99,93 % tästä H1N1-viruksesta 2,5 minuutin kuluessa. Tämä todistaa, että nämä yksiköt ovat myös hyvin tehokkaita flunssan torjunnassa.

Ilmanpuhdistus ja ilmanvaihto ovat avaimet terveelliseen sisäilmaan

Daikinin ilmanpuhdistimet puhdistavat ilman kierrättämällä sen yksikön läpi useiden suodattimien kautta ja puhdistustekniikoiden avulla. Yksiköitä käytetään tyypillisesti kotitalouksissa, pienissä toimistoissa, vähittäismyymälöissä, luokkahuoneissa, terveydenhoidon odotushuoneissa sekä lääkärien vastaanottohuoneissa. Daikin-ilmanpuhdistimen ilmavirtaus on noin 330 m³/h. Tämä tarkoittaa, että keskikokoisen huoneen ilmamäärä kulkee laitteen läpi useita kertoja tunnissa.

Olivier Luminati, Project Manager Ventilation & Air Purification

Olivier Luminati, Project Manager Ventilation and Air Purification, joka on työskennellyt tiiviisti Institut Pasteur de Lille -laboratorion kanssa Daikinin testausprojektissa, kertoo: ”Testitulokset ovat yhteiskunnallisesti erittäin hyviä uutisia. Juuri kun kaikki valmistautuvat palaamaan toimistotyöhön ja normaaliin elämään, voimme luoda tälle turvalliset olosuhteet. Daikinin sitoutuminen terveelliseen sisäilmaan on tuottanut laajan valikoiman ilmansuodatus- ja -puhdistustuotteita. Käytämme niiden tekniikoita ilmastointi-, lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisuissamme sekä pienten että suurten rakennusten sovelluksissa. Voimme käytännössä auttaa niitä kaikkia löytämään ratkaisun, jotka tarvitsevat puhdasta ja raikasta sisäilmaa.”

Anthony Dimou, General Manager

Sisäilman laadulla on suuri vaikutus henkilöiden suoritustasoon ja hyvinvointiin. Ilmanlaatuun vaikuttavat monet tekijät, kuten PM2.5-hiukkaset, allergeenit ja niin edelleen. Daikin on havainnut tämän haasteen jo kauan sitten ja julkisti ensimmäisen ilmanpuhdistimen Japanissa vuonna 1975. Anthony Dimou, Daikinin EMEA:n ilmanpuhdistintoimintojen johtaja: ”Institut Pasteur de Lille -laboratorion saamat tulokset ovat läpimurto meille ja yhteiskunnalle. Olen luottavainen sen suhteen, että Daikinista voi tulla referenssiyritys sisäilman laadun hallinnassa EMEA-alueella”.

* Yksityiskohtaiset Daikinin puhdistinkohtaiset testitulokset:

Daikinin MCK55WVM-laite (kauppanimi MCK55W), jonka Institut Pasteur de Lille testasi, poistaa 99,996 % ihmisen koronaviruksesta HCoV-229E 2,5 minuutissa turbonopeudella laboratorio-olosuhteissa (ilmatiivis kammio, sisätilavuus 0,47 m³, ei ilmanvaihtoa). Ihmisen koronavirus HCoV-229E eroaa COVID-19-viruksesta SARS-CoV-2, mutta ne kuuluvat samaan koronavirusten perheeseen.

Daikinin MCK55WVM-laite (kauppanimi MC55W/VB), jonka Institut Pasteur de Lille testasi, poistaa 99,98 % ihmisen koronaviruksesta HCoV-229E 2,5 minuutissa turbonopeudella laboratorio-olosuhteissa (ilmatiivis kammio, sisätilavuus 1,4 m³, ei ilmankiertoa). Ihmisen koronavirus HCoV-229E eroaa COVID-19-viruksesta SARS-CoV-2, mutta ne kuuluvat samaan koronavirusten perheeseen.

MCK55WVM-laite (kauppanimi MCK55W), jonka Institut Pasteur de Lille testasi, poistaa 99,986 % A-influenssaviruksesta H1N1 2,5 minuutissa turbonopeudella laboratorio-olosuhteissa (ilmatiivis kammio, sisätilavuus 0,47 m³, ei ilmanvaihtoa).

Daikinin MCK55WVM-laite (kauppanimi MC55W/VB), jonka Institut Pasteur de Lille testasi, poistaa 99,93 % A-influenssaviruksesta H1N1 2,5 minuutissa turbonopeudella laboratorio-olosuhteissa (ilmatiivis kammio, sisätilavuus 0,47 m³, ei ilmanvaihtoa).

Lisätietoja saat seuraavista:

Daikinin sisäilman laadun innovaatiot:

https://www.daikin.eu/en_us/about/daikin-innovations/indoor-air-quality.html

Daikinin ilmanpuhdistuslaitteiden tuotesivu:

https://www.daikin.eu/en_us/solutions/for-your-home/air-purification.html

Tietoja Daikin Flash Streamer -teknologiasta:

https://www.daikin.eu/en_us/about/daikin-innovations/indoor-air-quality/for-your-home/daikin-streamer-research-institute/streamer-technology.html

Institut Pasteur de Lille -sivusto: www.pasteur-lille.fr

Lisätietoja

Tietoja Daikinista

Huolehdimme ilmasta. Hyödynnämme vuosien kokemustamme ilmastoinnista ja innostuksestamme innovatiiviseen teknologiaan, jolla teemme ympärillä olevasta ilmasta parasta mahdollista. Teemme tämän huolehtimalla samalla ympäristöstä ja suojelemalla tulevia sukupolvia. Daikin suunnittelee olevan vuoteen 2050 mennessä hiilineutraali kaikkien toimintojensa ja myymiensä tuotteiden ja ratkaisujen osalta. Tämä on Daikinin missio.

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. on Daikin Industries Ltd.:n tytäryhtiö ja suuri eurooppalainen ilmastointilaitteiden, lämpöpumppujen, ilmanpuhdistimien ja kylmäsäilytyslaitteiden valmistaja, jolla on noin 13 000 työntekijää 24 EMEA-alueen tytäryhtiöissä. Yhtiöllä on 14 suurta tuotantolaitosta Belgiassa, Tsekissä, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Turkissa, Itävallassa ja Iso-Britanniassa. Daikin Europe Groupin pääkonttori on Belgiassa ja sen paikallistoimistot Ostendissa, Ghentissa ja Brysselissä. Yhtiö perustettiin vuonna 1973. Daikinin henkilöstön suuruus Belgiassa on 2 171.

Euroopan lämpöpumpputekniikan markkinajohtaja

Yli 90 vuoden kokemuksella lämmityksestä ja ilmastointialalta Daikin on lämpöpumpputekniikan markkinajohtaja. Yhtiö on tunnettu Daikin VRV -tekniikasta yrityssovelluksissa sekä Daikin Altherma -sarjasta kotitalouksien lämmityssovelluksissa. Yli 85 % Euroopassa markkinoiduista laitteista on myös valmistettu Euroopassa.

LVI- ja kylmäsäilytysratkaisujen kokonaistoimittaja

Daikinin laaja tuotevalikoima mahdollistaa räätälöidyt ratkaisut asiakkaiden kaikkiin tarpeisiin, jotka liittyvät lämmitykseen, ilmanvaihtoon, ilmastointiin, ilmanpuhdistukseen ja kylmäsäilytykseen. Daikin on viime vuosina täydentänyt tuotevalikoimaansa ja laajentanut voimakkaasti markkinoitaan Euroopassa lämpöpumpputekniikassa sekä kaupallisessa ja teollisessa kylmäsäilytyksessä. Daikin Europe N.V. osti vuonna 2016 Zanotti S.p.A:n, joka on italialainen teollisten ja kuljetuksen kylmäsäilytystuotteiden valmistaja. Helmikuussa 2018 Tewis Smart Systems S.L. tuli konsernin osaksi. Tewis on Espanjan johtavia yrityksiä vakiomuotoisissa ja asiakaskohtaisissa kylmäsäilytysratkaisuissa CO2-ratkaisut mukaan lukien. Vuoden 2019 alussa, Daikin Europe N.V. osti itävaltalaisen AHT-kylmäsäilytysyrityksen.

Tietoja Daikin Industries Ltd:stä

Daikin Industries Ltd., jonka kotipaikka on Japanin Osaka, työllistää noin 80 000 henkilöä maailmanlaajuisesti ja sen liikevaihto tilivuonna 2020 (huhtikuu 20 – maaliskuu 21) oli noin 18,45 miljardia euroa. Yhtiö on globaali markkinajohtaja lämpöpumpuissa ja ilmastointijärjestelmissä sekä ilmansuodatuksessa. Daikin Industries Ltd. on maailman ainoa ilmastointilaitteiden valmistaja, joka kehittää ja valmistaa itse kaikki tärkeät komponentit, kuten kylmäaineet, kompressorit ja elektroniikan.

Lisätietoja on osoitteessa www.daikin.eu ja www.daikin.com.

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?