Skip to main content

Viisi asiaa, jotka opin kansainvälisenä International Young Graduate -opiskelijana

International Young Graduate -ohjelma oli Daikin Europessa nykyisin työskenteleville Michaelille ja Sihanille enemmän kuin ponnahduslauta uralle. Ohjelma tarjosi kokemusta alalla ja arvokasta kokemusta ammatillista kehittymistä varten.

Pyysimme Michaelia ja Sihania kertomaan viisi tärkeintä asiaa, jotka he oppivat ohjelmassa, sekä neuvoja tuleville hakijoille.

Pidä mielesi avoimena

Pidä mielesi avoimena

Sihan: Eräs ohjelman eduista on mahdollisuus työskennellä Daikin Europen eri osastoissa. Mielen pitäminen avoimena on tärkeää, koska oppimalla eri osastojen toimintatavat ja puitteet opit enemmän yhtiöstä ja eri tiimien välisestä yhteistyöstä.

Michael: Avoin mieli on myös olennaisen tärkeää ongelmanratkaisua varten. Kun aloitin ohjelmassa, yritin usein omilla ajatuksillani ratkaista ongelman suoraan. Pian kuitenkin ymmärsin, että kyse oli vain rajoittuneista näkemyksistä. Opin, että työtoverien neuvoja kuuntelemalla sain oikeat oivallukset ja pystyin ehdottamaan vielä parempaa ratkaisua.

Ajattele globaalisti

Sihan: Daikin Europe on hyvin kansainvälinen konserni. Yhtiöllä on seitsemän tehdasta ja kaksikymmentä myyntidivisioonaa eri puolilla Eurooppaa, Lähi-idässä ja Afrikassa, joten on hyvät mahdollisuudet siihen, että pääset työskentelemään työtovereiden ja tiimien kanssa pääkonttorin ulkopuolella.

Michael: Jos tarkastelet Daikinin tuotetta globaalista lähtökohdasta, saat myös valmiudet strategiseen ajatteluun. Esimerkiksi strategiat, jota ehdotat työtovereillesi, voivat vaikuttaa yhtiöön paitsi alueellisesti myös maailmanlaajuisesti. Työskentelemällä eri maista ja kulttuureista tulevien henkilöiden kanssa valmistaa työskentelemään kansainvälisessä organisaatiossa.

Ajattele globaalisti
Verkostoidu

Verkostoidu

Michael:Verkostosi on avainasemassa. Ole tiimipelaaja ja avoin oppimaan kokeneemmilta työtovereiltasi. Verkostoitumalla eri osastojen henkilöiden kanssa löydät oikeat henkilöt yhteistoimintaan tulevissa projekteissa.

Sihan: Verkostoituminen on tärkeimpiä asioita menestystä varten. Sisäinen verkostoituminen voi parantaa työskentelysi tehokkuutta ja laatua, ja ulkoinen verkostoituminen (suhteiden luominen toimittajiin, jälleenmyyjiin ja jakelijoihin) auttaa laajentamaan liiketoimintamahdollisuuksia.

Haasta tavanomainen ajattelu

Michael: Harjoittelujakson aikana voit törmätä moniin haasteisiin, johon et ole valmistautunut. Älä pelkää tällaisia haasteita, vaan koe ne tilaisuutena laajentaa mukavuusalueesi rajoja. Analysoi ongelma, aloita keskustelut muiden kanssa ja käytä mielikuvitustasi. Haluan korostaa tätä viimeistä kohtaa, koska normiratkaisun ehdottaminen on helppoa. Vasta kun uskalla ajatella rohkeasti voit tarjota yhtiölle enemmän arvoa ja luoda pysyviä tuloksia.

Sihan: Olipa kyse sitten myynnistä tai valmistuksesta, Daikin Europe haluaa, että sinulla on dynaaminen ajattelutapa ja pitkän aikavälin tähtäin. Kokemuksestani European Procurement Centressa (EPC) opin, että luova ajattelu oli olennaista oikean ratkaisun löytämiseen Daikinin eri tehtaissa. Tällaiset toimeksiannot haastavat sinut ajattelemaan eri lailla ja laatimaan älykkäitä strategioita.

Älä pelkää virheitä

Sihan: Luota itseesi, kukaan ei ole täydellinen. Harjoittelujakson alussa kukaan ei odota, että tiedät kaiken eri osastojen tuotteista. Siksi oppimisen ensimmäinen tärkeä vaihe on kysymysten tekeminen. Työssäni Daikin Applied -osastolla en tiennyt vedenjäähdyttimistä mitään, mutta opin nopeasti, koska uskalsin kysellä ja opin virheistäni. Tästä oli suurta hyötyä, koska nyt luotan osaamiseeni näistä tuotteista, kun keskustelen toimittajien ja ammattilaisten kanssa.

Michael: Virheitä tulisi tarkastella työuralla ammatillisen kehityksen osana. Harjoittelujaksoni ensimmäisessä vaiheessa muistan tehneeni virheen laskelmissa, ja olin tosi peloissani seurauksista. Ratkaisin ongelman kertomalla asiasta eri osapuolille ja poistimme ongelman yhdessä. Loppujen lopuksi kukaan ei ollut vihainen, kukaan ei loukkaantunut ja maailma ei pysähtynyt. Neuvoni: Älä pelkää myöntää virheitäsi, puhu avoimesti työtovereillesi ja ota opiksi.

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?