Skip to main content

Matkani Daikin Europe International Young Graduate -ohjelmassa

Kolumbiasta kotoisin oleva, rakennesuunnittelutaustainen Juliana on mukana Daikin Europe International Young Graduate -ohjelmassa. Tapasimme Julianan, jotta saisimme kuulla hänen kokemuksistaan ja siitä, miten se vaikutti hänen uraansa, sekä neuvoja uusille tulokkaille, jotka haluavat työskennellä Daikinilla.

Työpaikan metsästys alkaa

Eräs vaikeimmista haasteista tutkinnon valmistumisen jälkeen on löytää oikea työpaikka.

Vaikka aloitin työpaikan etsinnän viimeisen opiskeluvuoden viimeisinä kuukausina, oikean tehtävän löytäminen, joka vastaisi koulutustani, osoittautui hyvin vaikeaksi.

Silloin löysin Daikin Europen International Young Graduate -ohjelman. Belgiassa toteutettava ohjelma herätti kiinnostukseni, koska se tarjosi äskettäin valmistuneille mahdollisuuden saada työkokemusta Daikin Europen pääkonttorissa sekä tytäryhtiön toimistossa tähtäimessä pysyvä työpaikka yhtiössä.

Tilaisuus työskennellä eri osastoilla ja maissa oli juuri mitä hain. Nähtyäni ilmoituksen LinkedInissä päätin tarttua toimeen ja hakea ohjelmaan.

Haastattelu

Tehtyäni hakemuksen verkossa sain kutsun lyhyeen haastatteluun ja tein verkossa pari arviointitestiä. Kaksi kuukautta myöhemmin pääsin palkkausprosessin viimeiseen vaiheeseen, henkilökohtaiseen haastatteluun Daikin Europen pääkonttorissa Belgian Ostendissa.

Vaikka olin hermostunut, lopullinen haastattelu sujui paremmin kuin odotin ja muutama viikko myöhemmin sain virallisen hyväksynnän ohjelmaan pääsystä. Tuskin uskoin sitä. Sain upean tilaisuuden ja olin valmis ottamaan sen vastaan.

Matka alkaa

Ensimmäinen toimeksiantoni oli data-analyytikkona ympäristötutkimuskeskuksessa Brysselissä. Tämän ajan kuluessa sain tavata useita henkilöitä eri maista ja osastoilta, mikä oli silmät avaavaa niin kulttuurin kuin ammattimaisuuden kannalta.

Arvokkaimpia kokemuksia oli kuitenkin tilaisuus avustaa tiimiä useissa tärkeissä projekteissa. Ehdotin jopa helpompaa tapaa käsitellä ja analysoida dataa ja autoin luomaan työkalun, jota osasto nykyisin käyttää.

Tämän jakson jälkeen sain toisen toimeksiannon testauksessa EMEA tuotekehityskeskukseen (EDC) Ostendissa. EDC on kiehtova ja kiinnostava osasto, jossa Daikin Europe testaa ja kehittää uusia tuotteita ja konsepteja. Tehtäväni oli työskennellä tiiviisti suunnittelutiimin kanssa sen varmistamiseksi, kettä uudet yksiköt täyttävät nykyiset määräykset ja Daikinin standardit korkeasta laadusta.

Nykypäivään loikkaamalla valmistelen siirtymistäni kolmanteen ja viimeiseen jaksooni. Siinä tehtävässä toimin Daikin Spainin myyntikonsulttina. Vaikka tämä on minulle jotain täysin uutta ja erilaista, olen valmis laajentamaan mukavuusaluettani ja yrittämään jotain uutta.

Oletko valmis haasteeseen?

Daikin Europe International Young Graduate -ohjelma oli paras vaihtoehto, koska siihen sisältyy kaikki eri kiinnostukseni sekä koulutustaustani. Suosittelen ohjelmaa myös kaikille LVI-R-alasta ja kansainvälisessä yrityksessä työskentelystä kiinnostuneille. Jos sinut hyväksytään ohjelmaan, valmistaudu: kokemus muokkaa sinua henkilönä ja tukee tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista.

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?