Skip to main content

Takkatoiminto: näin saat eniten hyötyä tulisijasta

Ilmalämpöpumppu ja takka -yhdistelmän tehokas käyttö takkalogiikan avulla

Daikin Stylish H ja Daikin Perfera H -ilmalämpöpumppujen takkatoiminnon ansiosta tulisijasta saa maksimaalisen hyödyn: sähköä ei tuhlata lämmitykseen kun takassa on tuli, vaan lämpöpumpun puhallin levittää lämpöä tasaisemmin. 

Daikinin takkalogiikaksi kutsuma toiminto on täysin automaattinen. Lämpöpumppu pysähtyy ja pelkkä puhallin käynnistyy tasoittamaan lämpötilaa, kun huonelämpötila on saavuttanut käyttäjän asettaman ylärajan. Tulisijan jäähtyessä lämpöpumppu käynnistyy automaattisesti uudestaan. 

Puhaltimen nopeus riippuu käyttäjän asettaman lämpötilan ja huoneen todellisen lämpötilan erosta: jos lämpötilaero on suuri, myös puhallinnopeus on suurempi. 

Takkalogiikka käynnistetään ilmalämpöpumpun ollessa lämmitystilassa painamalla kaukosäätimen Clean/Fireplace -painiketta. Painikkeella voit valita onko käytössä Flash Streamer -ilmanpuhdistustoiminto, pelkkä takkatoiminto vai ilmanpuhdistuksen ja takkatoiminnon yhdistelmä.

Takkalogiikka: ilmalämpöpumpun käyttö tulisijan kanssa

Jos huoneessa on tulisija, älä käytä automaattiasetusta

Jos käytät lämmityksessä apuna myös tulisijaa, kannattaa ilmalämpöpumpun toimintoasetukseksi valita "Lämmitys". Automaattiasetuksella ilmalämpöpumppu pyrkii pitämään huonelämpötilan valitulla tasolla, joten se voi kytkeytyä jäähdyttämään jos tulisija lämmittää huonetilaa riittävästi. 

Lämmitys-toiminnolla lämpöpumppu pysähtyy, kun huoneen lämpenee yli asetetun lämpötilan. Jos käyttöön on valittu myös takkatoiminto ilmalämpöumppu ei pysähdy kokonaan, mutta se lopettaa lämmityksen ja pelkkä puhallin jää päälle. Takkatoiminnon saa päälle vain Lämmitys-toiminnon ollessa käytössä. 

Takkalogiikan lisäksi energiaa säästävät myös Daikin-ilmalämpöpumppujen älykkäät anturit. Kaksialueinen liikkeentunnistusanturi ja Econo-tila osaavat nimittäin vähentää turhaa kulutusta lisäten samalla mukavuutta: ilmavirta suunnataan pois ihmisistä ja lämpöpumppu kytkeytyy energiansäästötilaan, jos huoneessa ei ole ketään.

Takkatoiminto on vakiovarusteena kahdessa suosituimmassa lämpöpumpussamme

Lue myös vinkit vapaa-ajan asunnon energiatehokkaasta lämmityksestä

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?