Skip to main content

​​Öljylämmityksestä tai kaasusta luopujille tukea vuonna 2022

Nyt on hyvä hetki vaihtaa öljylämmitys tai kaasulämmitys energiaa säästävään lämpöpumppuun. Kodin energiaremonttiin on mahdollista saada keväällä 2022 kahta erilaista tukea:   

  1. Suoraa tukea voi saada tasan 4000 euroa, jos öljylämmitys tai kaasulämmitys vaihdetaan esimerkiksi maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun.
  2. Öljylämmityksestä luopuja voi vaihtoehtoisesti saada jopa 3500 euron korotetun kotitalousvähennyksen. Kahden maksajan taloudessa tämä merkitsee enimmillään 7000 euron tukea. 

Kotitalousvähennys öljylämmittäjälle

Perusremonttien tekijälle kotitalousvähennys on enintään 2250 euroa, mutta öljylämmityksestä luopuja voi saada vuosien 2022–2027 aikana tehdyn työn osuudesta 3500 euron vähennyksen. Vähennys voi olla 60 prosenttia yritykseltä ostetun työn arvosta. 

Kotitalousvähennys pienentää maksettavan veron määrää, ei verotettavan tulon määrää kuten moni muu verovähennys. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa. 

Avustus öljylämmityksestä tai kaasulämmityksestä luopuville

Vuonna 2022 tukea on varattu 33 000 öljylämmityksestä ja kaasulämmityksestä luopujalle. Heinäkuun 2022 alussa hakemuksia oli jätetty reilut 23 000, joten rahaa on jäljellä vielä noin 10 000 remonttiin. 

Ostoenergiaa säästäviä vaihtoehtoja vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän lämmönlähteiksi ovat ilma-vesilämpöpumppu ja maalämpöpumppu. Maalämpöpumppu tuottaa tasaisesti edullista lämpöä kovimmillakin pakkasilla, ilma–vesilämpöpumppu taas on investointikustannuksiltaan edullisempi kun lämpökaivoa ei tarvitse porata. 

Pyydä tarjous energiaremontista ja säästä lämmityskustannuksissa

Lue lisää pientalon energiaremontista:

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?