valtion-tuki-oljylammityksesta-luopuminen.jpg

​​Öljylämmityksestä luopujille tukea vuonna 2022

Nyt on hyvä hetki vaihtaa öljystä energiaa säästävään lämpöpumppuun. Kodin energiaremonttiin on mahdollista saada keväällä 2022 kahta erilaista tukea:   

  1. Suoraa tukea voi saada 4000 euroa, jos öljylämmitys vaihdetaan maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun.
  2. Vaihtoehtoisesti öljylämmityksestä luopuja voi saada jopa 3500 euron korotetun kotitalousvähennyksen. Kahden maksajan taloudessa tämä merkitsee enimmillään 7000 euron tukea. 

Kotitalousvähennys öljylämmittäjälle

Perusremonttien tekijälle kotitalousvähennys on enintään 2250 euroa, mutta öljylämmityksestä luopuja voi saada vuosien 2022–2027 aikana tehdyn työn osuudesta 3500 euron vähennyksen. Vähennys voi olla 60 prosenttia yritykseltä ostetun työn arvosta. 

Kotitalousvähennys pienentää maksettavan veron määrää, ei verotettavan tulon määrää kuten moni muu verovähennys. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa. 

Avustus öljylämmityksestä luopuville

Öljylämmityksestä luopujille on vuonna 2022 varattu 65 miljoonaa euroa EU:n tukirahaa. Jonossa on valmiiksi jo lähes 10 000 hakemusta, joten avustusta riittää vielä noin 5000 uudelle kotitaloudelle. 

Tukea tarjottiin aiemmin myös kaukolämpöön vaihtajille, mutta EU:n niin sanotun elpymistuen määrärahoja ei voida tähän enää käyttää. Käytännön vaihtoehtoja ovat siis ilma-vesilämpöpumppu ja maalämpöpumppu. Maalämpöpumppu tuottaa tasaisesti edullista lämpöä kovimmillakin pakkasilla, ilma–vesilämpöpumppu taas on investointikustannuksiltaan edullisempi kun lämpökaivoa ei tarvitse porata. 

Tutustu tarkemmin:

Avustus öljylämmityksestä luopuville

Kannattaako öljylämmitys vaihtaa ilma-vesilämpöpumppuun

Sähkölämmittäjä voi säästää energiaremontilla yli 2000 euroa vuodessa