Skip to main content

Ilmalämpöpumppu täydentämään puulämmitteistä keskuslämmitystä

Siihen puheluun todella kannatti vastata. Langattoman toisessa päässä Radio Novan aamun juontajaparilla Minna Kuukalla ja Aki Linnanahteella oli Johanna Korpelalle iloisia uutisia. Daikin Stylish -ilmalämpöpumpulle löytyi koti Sykäräisestä, Toholammin kunnasta.  

“Meillä oli jo pitkään ollut puhetta, että ilmalämpöpumppu pitäisi saada. Tutuilla ja sukulaisilla on lämpöpumppuja ja olin kuullut heiltä hyviä kokemuksia sen käytöstä, mutta en ollut kuitenkaan alkanut asiaa vielä sen enempää selvittää. Kuuntelen työmatkat mennen tullen radio Novaa, ja yhtenä aamuna kuulin Daikin Stylish -arvonnasta. Ajattelin, että ei se poiskaan ole jos osallistuu”, Johanna kertoo iloisena. 

Hänen lämmittävä tarinansa toi voiton ja Nummelins Kyl & Värme Service AB.n omistajan poika Adam Nummelin sai isältään asennuskeikan. 

“Jotain aina välillä tulee voitettua, mutta mitään näin isoa en ole vielä koskaan voittanut. Kun kuulin voitosta kävin Daikinin verkkosivuilla katsomassa minkä näköinen laite sieltä on tulossa.” 

Johanna Korpelan on helppo hymyillä uuden lämpöpumpun voittajana.

Johannan voittama Daikin Stylish on omassa luokassan markkinoiden ohuimpia ilmalämpöpumppuja. Daikin onkin suunnitellut aivan uudenlaisen puhaltimen erityisesti kompaktia sisäyksikköä varten. Uuden puhaltimen ja tehokkaan lämmönvaihtimen ansiosta Stylish on huipputehokas, mutta lähes äänetön.

Nyt kotitalon olohuoneessa komeilee upouusi Daikin Stylish -ilmalämpöpumppu. Vuonna 1988 rakennetussa omakotitalossa on asumispinta-alaa noin 115 neliötä. Neljä makuuhuonetta, olohuone, keittiö ja tupakeittiö riittävät mainiosti niin Johannalle, hänen äidilleen kuin kuudelle kissallekin. Itse talo on vain vuoden vanhempi Johannaa, joka on asunut siellä koko ikänsä lukuun ottamatta opiskeluvuosia. Mitään energiaremontteja ei ole vielä tarvinnut tehdä.

Uudesta lämpöpumpusta pääsi nauttimaan Johannan ja hänen äidin lisäksi myös talon kuusi kissaa.

Ulkoyksikön sijainti vaikutti lämpöpumpun sisäyksikön sijoituspaikkaan

Ilmalämpöpumpun asennus hoitui vaivatta. 

“Olin katsonut valmiiksi pari paikkaa, joita ehdotin asentajalle. Hän valitsi niistä sopivimman, että ulkoyksikkökin saatiin sijoitettua tarpeeksi suojaisaan paikkaan ulkoseinälle. Sen lisäksi katsottiin vain yhdessä mistä sähkö vedetään ja se oli siinä.” 

Asentaja kävi Johannan kanssa läpi pumpun toiminnot, näytti miten suodattimet saa irti puhdistusta varten ja antoi ohjekirjan sekä puhelinnumeron, jos jatkossa tulee jotain kysyttävää.

Asennuksen valmistuttua Johanna sai nopeasti laitteen perustoiminnot haltuun asentajalta. Myös ohjekirja ja asentajan puhelinnumero tallennettiin jos kysymyksiä herää jatkossa.

“Kuulin, että pumpussa on ajastin, se oli hyvä tieto. Meillä on puulämmitteinen keskuslämmitys, jota en käytä enää kevään tullessa. Silloin on kiva, että on pumppu. Tarvitsee vain nappia painaa ja saa nopeasti lämpöä. Olen käyttänytkin sitä nyt erityisesti iltaisin, kun on vielä koleaa.” 

Tässä kodissa ilmalämpöpumppu tulee varmasti olemaan tehokäytössä.

“Suosittelisin ilmalämpöpumppua ehdottomasti, se on helppo tapa lämmittää taloa. Miellyttävä kokemus kaikin puolin.”

 

Lue lisää:

Stylish, tyylikästä mukavuutta

Sopivan ilmalämpöpumpun valinta ja asentaminen kotiin tai mökille

Takkatoiminto: näin saat eniten hyötyä tulisijasta

Ilmalämpöpumpun huolto ja kunnossapito

Löydä asentaja läheltä sinua

Rekisteröi lämpöpumppusi maksuttomaan Daikin Stand By Me -palveluun

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?