Skip to main content

Voiko ilmastointi sairastuttaa?

Vain huonosti ylläpidetty ilmastointijärjestelmä voi sairastuttaa ihmisiä. Hyvin hoidettu ilmastointijärjestelmä voi tehdä ympäristöstä vain terveellisemmän.

Kosteus
Järjestelmä ohjaa kosteustasoja, joten pölypunkkien ja homeiden kasvu vähenee. Ilmastointi ylläpitää 40 - 60 prosentin kosteustasoa, joka sopii allergioista kärsiville.

Ilmanvaihto
Ilmastointiin voidaan sisällyttää ilmanvaihto. Mekaanisesta ilmanvaihdosta tulee yhä tärkeämpää talojen nykyisen rakennustavan vuoksi. Raikkaan ilman saatavuus ehkäisee rakennusten sairastumista.

Suodatus
Kaikissa yksiköissä on suodatin. Suodatintyyppi vaihtelee järjestelmätyypin ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Suodattimen tehokkuus voi kattaa pölyn ja hiukkasten, hienojakoisen pölyn ja siitepölyn, bakteerien, virusten, hajujen tai mikrobien ja savun keräämisen.
Suodattimet on tärkeää vaihtaa tietyin väliajoin. Jos suodattimet vaihdetaan liian myöhään, ylitäydet suodattimet voivat alkaa levittää bakteereita niiden keräämisen asemesta.

Veto
Kun laitteisto valitaan oikein, vetoa ei synny. Tämä on asiantuntijoiden tehtävä, ja asentajan on tehtävä laskelmat. Jos järjestelmän kapasiteetti on liian pieni, haluttua lämpötilaa ei saavuteta. Jos järjestelmän kapasiteetti on liian suuri, syntyy vetoa ja lämpötila vaihtelee.

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?