Skip to main content

Tutustu Daikin Europen International Young Graduate -ohjelman osallistujiin

Kun opinnot ovat valmiit ja lopputyö jätetty, tutkintotodistuksen vastaanottaminen merkitsee monille uuden matkan alkamista. Juhlinnan vaimennuttua monet valmistuneet kohtaavat kuitenkin haasteen oikean työpaikan löytymisestä yliopiston jälkeen.

Gülnur Durakille ja Dieter Van Isterdaelille tämä oli tuttu tunne, kunnes he löysivät Daikin Europen International Young Graduate -ohjelman. Puhuimme nykyisin Daikin Europella töissä olevien Gülnurin ja Dieterin kanssa heidän kokemuksistaan sekä siitä, miten harjoitteluohjelma auttoi heidät urilleen.

Mikä sai teidät hakemaan Daikin Europen International Young Graduate -ohjelmaan?

GD: Näin ohjelman mahdollisuutena alkaa rakentaa omaa kansainvälistä uraani. Vastavalmistuneena tilaisuus työskennellä eri osastoilla oli suuri etu, koska näin sain ymmärrystä siitä, mitä tarkoittaa työskentely markkinoinnissa, tuotannonsuunnittelussa tai toimitusketjussa.

DVI: Vaihtelu ja haasteet. Juuri valmistuneen en tiennyt, mihin elämäni tai urani suuntautuisi. En tiennyt yhtään, mille uralle haluaisin, ja etsiskelyni aikana ymmärsin, että halusin jotain haastavaa, jonka avulla voisin kehittyä ja oppia enemmän.

Millä Daikin Europen osastoilla työskentelitte ohjelman aikana?

GD: Harjoittelun aikana työskentelin, toimituksissa, strategisen markkinoinnin ja myynnin suunnittelussa Daikin Europella ja tuotannonsuunnittelussa tytäryhtiössä Italiassa. Tämän jälkeen siirryin DENV-tytäryhtiön myyntiosastolle Brysseliin, ja tammikuusta 2016 olen työskennellyt kansainvälisten pääasiakkaiden myyntiosastolla.

DVI: Aloitin tuotannon kehityksessä ja siirryin sitten myynnin konsultointiin ja sen jälkeen tuotannonsuunnitteluun. Nykyisin työskentelen laadunvalvontakeskuksessa Tsekin tasavallassa.

Osallistuitteko johonkin projektiin, josta olette erityisen ylpeitä?

GD: Myynnin suunnittelujakson aikana otin tehtäväkseni luoda Access-tietokanta, jolla tytäryhtiön toimipaikka pystyi parantamaan budjetointiaan. Kun aloitin projektin, en tiennyt Access-ohjelmistosta mitään. Silloinen esimieheni Tom Demeire luotti kuitenkin täysin minuun ja kykyihini. Saatoin aloittaa tyhjästä, mutta projektin lopuksi minut kutsuttiin Dubaihin kouluttamaan myynnin suunnittelutiimiä kehittämäni työkalun käyttöön. Se oli hieno kokemus!

DVI: Minulle kiinnostavin ja palkitsevin haaste oli myynnin konsultointi. Tuolloin hankimme jakeluyritystä Marokossa, ja työni oli kouluttaa heidät käyttämään myyntiohjelmaamme ja auttamaan tuotteidemme myynnissä. Koulutus ja ensimmäiset asiakaskäynnit eivät olleet helppoja ja tarvittiin useita koulutuskertoja, mutta ensimmäisten projektien valmistuminen antoi minulle ja muille tarvittavaa energiaa kamppailla seuraavissa paljon kovemmin.

Miten harjoitteluohjelma auttoi uran käynnistämisessä?

GD: Ohjelman paras puoli on mahdollisuus työskennellä Daikinilla hyvin eri alueilla. Sen ansiosta keksin, mitä oikeasti haluan tehdä urallani yhtiössä, ja siten aloitin työskentelyn myyntiosastolla.

DVI: Ohjelman ansiosta työskentelen nyt ulkomailla tehtaassamme Tsekissä. Nykyisessä tehtävässäni työskentelen eri osastojen kanssa, mikä edellyttää perusasioiden ymmärrystä yrityksemme toiminnasta. Ohjelman johdosta tunnen monia ihmisiä näillä osastoilla ja voin paitsi oppia heiltä myös luottaa heidän osaamiseen.

Mitä neuvoja antaisitte äskettäin valmistuneille, jotka harkitsevat ohjelmaan hakemista?

GD: Lähde ohjelmaan avoimin mielin ja halukkaana työskentelemään eri osastoilla. Vaikka olisit sitä mieltä, että joku työtehtävä ei vastaa kiinnostuksiasi tai sitä mitä jatkossa haluaisit tehdä, kokemuksesta on hyötyä. Lisäksi opit ymmärtämään paremmin heidän näkemyksiään.

DVI: Sellaisten asioiden oppiminen, jota et tiennyt haluavasi oppia, on sekä tilaisuus että haaste. Se on myös hieno mahdollisuus erikoistua useampaan kuin yhteen alueeseen tai alaan. Kysymys kuuluu: otatko haasteen vastaan?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?