Skip to main content

Tiimi lämmitystuotteidemme takana

Meidät ehkä tunnetaan globaalina johtajana ilmastointilaitteissa, mutta viime vuosien aikana olemme myös vakiintuneet lämmitysalan innovaattoriksi. Mutta jokaisen innovatiivisen lämmitysratkaisun takana on lahjakas insinööri. Tässä osiossa kohotamme esiripun ja asetamme lämmitysratkaisujen kehitystiimimme parrasvaloihin. Lue heidän tarinansa, tutustu heidän uriinsa sekä siihen, miten heidän työnsä auttaa meitä luomaan terveellisemmän, kestävämmän ja mukavamman maailman.

bg-image

Rishi & Harsh

Lämmityksen tuotekehitysinsinöörit EMEA-tuotekehityskeskuksessa

"Intensiivisistä aivoriihistä oppimiskäyrien läpikäyntiin, jotta lopuksi saadaan se Heureka-hetki. Tiedämme onnistuneemme, kun olemme luoneet yksikön, jossa muotoilu, tehokkuus ja suorituskyky on tasapainossa."

”Lämpöpumppuihin liittyy muutakin kuin muotoilu ja estetiikka.”

Rishi: "Työskentelen tällä hetkellä lämpöpumpun parissa, joka on suunniteltu Skandinavian ja Saksan markkinoille. Kutsumme sitä “huipputason malliksi.” Ymmärsin kuitenkin pian, että tämän päivän lämpöpumppu on muutakin kuin upeaa muotoilua: sen täytyy olla energiatehokas ja täyttää korkeimmat laatuun ja suorituskykyyn liittyvät vaatimukset."

”Tiimimme ensisijainen päämäärä on kehittää poikkeuksellinen tuote, jossa on erinomaiset ominaisuudet ja tarjota asiakkaille täydellinen mukavuus.”

”Suuret haasteet tarjoavat uusia tilaisuuksia.”

Harsh: ”Ensimmäinen projektini oli kehittää uusi maalämpöpumppujen sukupolvi. Markkinoiden korkeiden odotusten vuoksi tiimimme kohtasi erilaisia teknisiä haasteita, jotka oli ratkaistava tiukalla aikataululla. Lopuksi saimme aikaan joka suhteessa erittäin suorituskykyisen yksikön, josta voimme kaikki olla ylpeitä.”

Rishi: ”Projektin tavoitteiden saavuttaminen on suurin haasteemme, mutta se tekee tuotekehitysprosessista kiinnostavaa. Se muuttuu matkaksi: Intensiivisistä aivoriihistä oppimiskäyrien läpikäyntiin, jotta lopuksi saadaan se Heureka-hetki. Tiedämme onnistuneemme, kun olemme luoneet yksikön, jossa muotoilu, tehokkuus ja suorituskyky on.”

“Monipuolinen tiimi, jolla on yhteinen tavoite”

Rishi: ”Olen iloinen voidessani jakaa nämä erityiset tuotekehityskokemukset upeiden työtovereiden kanssa. Työskentelemällä monipuolisen tiimin kanssa olet avoinna uusille ideoille. Eri perspektiiveistä, kokemuksista ja osaamisesta on tullut EMEA-tuotekehityskeskuksen (EDC) rakennuselementtejä.”

Loikka Belgiaan

Harsh: ”Opiskelin koneinsinööriksi Intiassa, ennen kuin muutin Belgiaan kaksi vuotta sitten. Daikin Europe on ensimmäinen työpaikkani.”

Rishi: ”Tämä on ensimmäinen työpaikkani. Aloitin urani Daikin Indian harjoittelijana, kun olin valmistumassa koneinsinööriksi. Harjoittelun jälkeen hain työpaikkaa Daikin Europella, sain paikan ja muutin Belgiaan. Matkani Daikin Indiasta Daikin Europeen on ollut unelmien täyttymistä.”

Mitä seuraavaksi?

Harsh: ”Minusta tehtiin erilaisen projektin johtaja. Vaikka oppimiskäyrä on jyrkkä, nautin roolin työhöni tuomasta monipuolisuudesta.”

Rishi: ”Kasvu harjoittelijasta kansainväliseksi työntekijäksi on ollut minulle mahtava oppimiskokemus. Daikinin työssäoppimisen konsepti on minulle arvokas, koska se tarjoaa runsaasti tilaisuuksia ja haasteita. Kaiken kaikkiaan matka on ollut täynnä innovaatioita, innostumista ja motivaatiota.”

bg-image

Joris

Lämmitystuotteiden suunnittelija EMEA-tuotekehityskeskuksessa

"Jo nuorena olin kiinnostunut mekaniikasta. Vanhemmillani oli korjaamo, ja työskentelin aina moottoreiden parissa. Innostuin myös muotoilusta. Halusin pyrkiä johonkin, joissa yhdistyvät nämä kaksi, joten opiskelin sähkömekaniikkaa."

Kerro urastasi ja siitä, miten päädyit Daikin Europeen.

"Jo nuorena olin kiinnostunut mekaniikasta. Vanhemmillani oli korjaamo, ja työskentelin aina moottoreiden parissa. Innostuin myös muotoilusta. Halusin pyrkiä johonkin, joissa yhdistyvät nämä kaksi, joten opiskelin sähkömekaniikkaa. Tulin Daikin Europen palvelukseen vuonna 1996. Kyseessä oli ensimmäinen työpaikkani, ja allekirjoitin työsopimuksen juuri ennen kuin valmistuin. Aloitin urani ilmastointilaitteissa ja VRV-osastolla ennen siirtymistä lämmityslaitteisiin."

Mitä rooliisi sisältyy?

"Tehtäväni on keskittyä yksikön rakenneosiin, erityisesti sitä ympäröivään koteloon. Luon ulkoisten osien avulla varsinaisen rakenteen, ja sitten tarkastelen, miten voimme sovittaa rakenteen yksikköön. Sitten testaamme tiimin kanssa prototyypillä, auttaako kotelo yksikköä täyttämään uusimmat melurajoitukset ja Daikinin standardit korkeasta suorituskyvystä."

Mainitse joitakin lämmitysyksiköitä, joiden parissa olet työskennellyt.

"Äskettäin työstin koteloa maalämpöpumppuun, ja nyt suunnittelen uuden Monoblocin koteloa."

Mitkä ovat suurimmat haasteet näiden yksiköiden suunnittelussa?

"Vietän suurimman osan päivästäni äänimittaushuoneessa, jossa testaan, täyttävätkö yksiköt uusimmat melurajoitukset. Erään yksikkömme osalta päädyimme sijoittamaan sen ilmatiiviiseen metallilaatikkoon kotelon sisäpuolella. Se oli oikea ratkaisu, koska useiden testien jälkeen saavutimme haluamamme hiljaisen käyntiäänen."

Mistä projektista olet eniten ylpeä?

"Autoin luomaan Daikin Altherma 3 -valikoiman uuden muotoilun, joka sai lopulta kaksi merkittävää muotoilupalkintoa. Asennusliikkeiden antama palaute kentältä on minulle hyvin tärkeää, ja kuulin heidän olevan tyytyväinen Daikin Altherma 3 -mallistoon. Ilahduin uutisista, koska jos he pitävät sen kanssa työskentelystä, he todennäköisesti myös suosittavat ja myyvät sitä."

Kun en ole töissä, …

katson jalkapallon suosikkijoukkuettani (Club Brugge), työskentelen puutarhassa tai vietän aikaa kahden tyttäreni kanssa."

bg-image

Kobe

Lämmityksen tuotekehitysinsinööri EMEA-tuotekehityskeskuksessa

"Valmistuin sähkömekaniikan maisteriksi ja hain työtä tuotekehityksessä. Aloitin ohjelmistotestauksessa ennen siirtymistä lämmitysratkaisujen tiimiin lämpöpumppujen tuotekehityksessä. Nykyisin laadin ohjelmiston spesifikaatioita sisäyksiköihin."

Kerro urastasi ja siitä, miten päädyit Daikin Europeen.

"Urani Daikin Europessa alkoi viisi vuotta sitten. Valmistuin sähkömekaniikan maisteriksi ja hain työtä tuotekehityksessä. Aloitin ohjelmistotestauksessa ennen siirtymistä lämmitysratkaisujen tiimiin lämpöpumppujen tuotekehityksessä. Nykyisin laadin ohjelmiston spesifikaatioita sisäyksiköihin. En odottanut päätyväni tähän rooliin, mutta nautin siitä, että olen tämän alan asiantuntija (ja siitä, että työtoverit ajattelevat samoin!)."

Mitä rooliisi sisältyy?

"Keskityn kirjoittamaan ohjelmistoa sisäyksiköihin, kuten kaasun ruiskutuksesta sekä EU HP:stä. Työni on luoda yhteys sisäyksikön ja ohjaimen välillä. Tätä varten teen usein yhteistyötä tytäryhtiömme toimiston kanssa Ghentissa sekä ohjelmiston toimittajan kanssa potentiaalisten ongelmien ennakoimiseksi sekä seurantatestausta varten. Toimin myös myyntitiimin kanssa, jotta saan asiakkailta reaaliaikaista palautetta ja voin toteuttaa vastaavat muutokset ohjelmistoomme."

Mainitse joitakin lämmitysyksiköitä, joiden parissa olet työskennellyt.

"Olin mukana Daikin Althermassa, kaasun ruiskutusyksikössä ja EU HP:ssa."

Mitkä ovat suurimmat haasteet näiden yksiköiden suunnittelussa?

"Suurin haaste liittyy riittävään testaukseen ennen tuotteen julkistamista, jotta mahdolliset ongelmat voidaan havaita etukäteen. Jos löydämme ongelman, se on ratkaistava joko ohjelmistossa tai spesifikaatiossa."

"Tämän haasteen kohtasimme kaasun ruiskutusyksikön kehityksessä. Useiden testien jälkeen oli selvää, että koko ohjelmisto oli sopeutettava, koska kyseessä oli ensimmäinen Hydro split -malli. Siksi testaaminen on niin tärkeää: prosessilla varmistetaan, että voimme taata ohjaimen ja yksikön saumattoman yhteistoiminnan."

Mistä projektista olet eniten ylpeä?

"Olen ylpein Daikin Althermasta ja sen täysin uudesta ohjaimesta. Daikin Altherma muodosti perustan tuleville lämmitystuotteillemme, ja minun vastuulla oli yhteyden kehittäminen ohjaimen ja yksikön välille. Koska kyseessä oli uusi järjestelmä, meillä oli tilaisuus uusia ohjain täysin ja antaa sille uusi muotoilu, ominaisuudet ja muutokset ohjelmistoon."

Kun en ole töissä, …

soitan bändissäni sähkökitaraa tai pelaan jalkapalloturnausta Daikinin kollegoiden kanssa."

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?