Skip to main content

Täydellinen sisäilma hyvää yöunta varten

Heräätkö joskus aamulla suu kuivana ja kurkku karheana? On mahdollista, että makuuhuoneesi ilmankosteus on laskenut terveen sisäilman kansainvälisesti suositellun kynnysarvon alapuolelle. Mikä tämä kynnysarvo oikeastaan on? Ja miten voit luoda täydellisen sisäilman hyvää yöunta varten?

Miksi ilmankosteudella on merkitystä?

Ilmankosteudella tarkoitetaan vesihöyryn määrää ilmassa. Kodin ilmankosteuden taso voi vaikuttaa omaan terveyteen monilla tavoin. Liian suuri ilmankosteus liitetään esimerkiksi allergeenien suureen pitoisuuteen, kun taas liian pieni ilmankosteus voi aiheuttaa terveysongelmia, kuten ihon kuivumisen, kutiavat silmät sekä kurkkukipua. Terveellisen ilmankosteuden ylläpitäminen on olennaista, jotta makuuhuone on mukava paikka oleskella ja jotta varmistetaan terveellinen ja virkistävä nukkumisjakso.

Mikä on terveellinen ilmankosteuden taso?

Ilmankosteus mitataan yleensä suhteellisena kosteutena, joka on ilmassa olevan vesihöyryn määrän suhde siihen, paljonko sitä voi kussakin lämpötilassa olla. Parhaasta suhteellisen kosteuden arvosta nukkumista varten on kiistelty, mutta useimmissa tutkimuksissa on päädytty arvoon 40–60%. Jos herätessäsi sinulla on usein karhea kurkku ja kuivat silmät, on luultavaa, että makuuhuoneesi suhteellinen kosteus on reilusti alle 40 % kynnysarvon.

Miten voin varmistaa täydellisen sisäilman?

Täydellisen sisäilman varmistaminen voi olla haastavaa. Erittäin kosteassa ilmanalassa voi olla hyvä asentaa ilmastointijärjestelmä, jossa on yhdysrakenteinen kosteudenpoistaja. Nämä järjestelmät tunnistavat automaattisesti halutun ilmankosteuden ylittävät arvot (yleensä alkaen 60 % RH) ja poistavat kosteutta ilmasta terveellistä ilmankosteuden tasoa varten.

Erittäin matalissa ilmankosteuden ympäristöissä voidaan asentamalla ilmanpuhdistin, jossa on integroitu kostutustoiminto, saada terveellisempi ja mukavampi sisäilma. Esimerkiksi Daikinin kosteuttava ilmanpuhdistin lisää kosteutta ilmaan, kun suhteellinen kosteus laskee alle halutun tason (yleensä 40 % RH) terveellisen ilmankosteuden ylläpitämiseksi. Lisäksi Daikinin ilmanpuhdistimet vähentävät selvästi astma- ja allergiaoireita poistamalla ilmasta pölyhiukkasia ja siitepölyä. Lisäksi Streamer-tekniikka pitää ilman terveellisenä ja raikkaana rikkomalla allergeeneja, tuhoamalla bakteereja sekä poistamalla ikäviä hajuja. Tämä puhdistustekniikka erottaa kosteuttavat ilmanpuhdistimet perinteisistä, koska niissä yleensä kerätään taudinaiheuttajat eikä tuhota niitä, joten ne voivat edelleen lisääntyä ja välittää tauteja. Entä melu? Daikinin ilmanpuhdistin kosteutustoiminnolla on erittäin hiljainen uuden innovatiivisen kokoonpanon sekä huipputason hiljaisen toimintatilan ansiosta, joten se on yksi hiljaisimpia ilmanpuhdistinvalikoimia Euroopan markkinoilla. Täydellinen ratkaisu hyvään yöuneen, ja samalla pysyt terveenä ja ilma raikkaana ja mukavana.

AMMATTILAISVINKKI

Varmista terveellinen sisäilma ja ihanteellinen ilmankosteus nukkumista varten säätämällä makuuhuoneen termostaatti oikein. Asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että ihannelämpötila nukkumiseen on noin 18 astetta.

Tutustu kosteuttavien ilmanpuhdistimien valikoimaamme

Panosta entistä raikkaampaan, terveellisempään ja mukavampaan makuuhuoneeseen. Tutustu koko kosteuttavien ilmanpuhdistimien valikoimaamme, joiden avulla varmistat terveellisen sisäilman.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?