Skip to main content

Daikinille uusi design-huippumalli: jäähdyttävä Emura Cool -ilmalämpöpumppu

Daikinin ilmaläpöpumppumallisto laajenee uudella huippumallilla. Daikin Emura Cool on aivan uudenlaista muotoilua edustava jäähdyttävä ilmalämpöpumppu, jonka yhteen ulkoyksikköön voi liittää jopa viisi sisäyksikköä. 

Daikin Finlandin toimitusjohtaja Mikko Ropposen mukaan Emura on suunniteltu erityisesti asumismukavuutta silmälläpitäen. Älykkään lämpötila-anturin ja 3D-ilmanohjauksen ansiosta laite pyrkii tasoittamaan koko huonetilan lämpötilan mahdollisimman miellyttäväksi. Aina käytössä ollessaan Emura myös puhdistaa sisäilmaa tehokkaasti. 

”Laadukkaan ilmalämpöpumpun vaikutus sisäilman laatuun on huomattava etenkin kevään ja kesän katupöly- ja siitepölyaikana. Daikin Emuran moninkertainen suodatinjärjestelmä poistaa tehokaasti pölyä ja Flash Streamer tuhoaa epäpuhtauksia kuten siitepölyä ja mikrobeja”, Ropponen kertoo.

Red dot -muotoilupalkinto

Lämpöpumppu on myös osa sisustusta, ja ulkoyksikön on puolestaan kierrätettävä tehokkaasti ilmaa, mutta sovittava mahdollisimman huomaamattomasti talon seinustalle tai parvekkeelle. Emuran sisäyksikkö on 90 senttiä leveä ja vain 21 senttiä paksu.

”Daikin Europen tuotekehitys ja Emuran designista vastaava Hiroyasu Kosuge ovat tehneet hienoa työtä lämpöpumpun muotoilussa käyttämällä hyväksi kaarevia muotoja ja valon ja varjon vaihtelua. Sen tuloksena Daikin Emura sulautuu harmonisesti sisustukseen”, Ropponen toteaa. 

Emura Cool on saatavana kolmessa värissä: mattavalkoisena, mattamustana ja hopean värisenä. Tyylikkään kaukosäätimen etupaneeli on sovitettu sisäyksikön sävyihin, mutta kotelo on antrasiitinharmaa, jolloin pöydälle asetettu kaukosäädin näyttää kuin kelluvan. Mukana seuraa myös seinäteline, johon kaukosäädin napsahtaa kiinni magneetilla. 

Kaukosäätimen lisäksi Emuran toimintoja voi hallita myös mobiililaitteisiin ladattavalla Onecta-sovelluksella mistä ja milloin tahansa. Internetiin Emura verkottuu vakiovarusteisiin kuuluvan wifin kautta. Tärkeimipä toimintoja voi ohjata myös Amazon Alexan tai Google Assistantin kautta.

Asumismukavuudelle tärkeää on myös hiljaisuus. Sisäyksikön äänenpaine on parhaimmillaan hiljaisella asetuksella vain 19 dB, eli laite hyrisee kuiskaustakin hiljaisemmin. 

”Hiljaisuuden ansiosta sisäyksikkö sopii sijoitettavaksi myös makuuhuoneeseen. Kerrostalojen parvekkeilla ja yhä tiheämmin rakennetuilla omakotitaloalueilla myös ulkoyksikön hiljaisuus on tärkeää. Emurassa ulkoyksikön tasainen ääni häviää lintujen sirkutukselle, liikennemelusta puhumattakaan”, Daikinin tuotepäällikkö Jussi Kummu kertoo. 

Daikin Emura Cool on suunniteltu ensisijaisesti jäähdytyskäyttöön, joten se sopii hyvin esimerkiksi kaukolämpötalon tai kerrostaloasunnon asumismukavuuden parantamiseen. 

”Maan eteläosissa Emuraa voi käyttää myös lämmitykseen, sillä sen toiminta-alue ulottuu -20 °C pakkasiin saakka. Rannikolla ulkolämpötila pysyy lähes koko lämmityskauden +10 ja -10 asteen välillä”, Kummu mainitsee. 

Daikin Emura Cool on suunniteltu ja valmistettu Euroopassa.

Katso esite

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?