Ilmalämpöpumppu lattiamalli Daikin FVXM

Lattiamallinen ilmalämpöpumppu Daikin FVXM

Uusi vaihtoehto ilmalämpöpumpulle: lattiamallinen sisäyksikkö

Daikin-ilmalämpöpummpujen lattiamallinen FVXM-sisäyksikkö on erityisen sopiva valinta tiloihin, joihin olisi hankala sijoittaa perinteistä seinän yläosaan asennettavaa sisäyksikköä. Pohjoisen olosuhteisiin suunniteltu ilmalämpöpumppu toimii aina 25 asteen pakkaseen saakka ja vie vain vähän huonetilaa.

”Lattiamallinen sisäyksikkö on hyvä valinta esimerkiksi matalaan ullakkotilaan tai kesämökille, jossa se lämmittää nopeasti lattian mukavan lämpöiseksi”, tuotepäällikkö Jussi Kummu kertoo. 

Lattian tasoon puhallettava lämmin ilma lämmittää sekä pinnat nopeasti että takaa mahdollisimman tasaisen lämmönjakauman koko huonetilassa. Lämpöpumpussa on kaksoisvirtaus: normaalilla asetuksella lämpöpumppu päättää automaattisesti tilan ja olosuhteiden mukaan puhalletaanko lämmintä ilmaa ylemmästä vai alemmasta suuttimesta. Jäähdytyskäytössä ilmavirta puhalletaan vain ylemmästä suuttimesta, jotta huonelämpötila tasoittuisi eikä ilmavirta osuisi suoraan ihmisiin.

 

Daikin ilmalämpöpumppu lattiamalli FVXM-F

Kompakti ilmalämpöpumppu mahtuu pieneenkin tilaan 

Sisäyksikkö voidaan asentaa lattian tasoon, seinälle enintään 6 cm lattiapinnan yläpuolelle tai se voidaan upottaa puoliksi seinään. Sisäyksikön korkeus on vain 60 cm ja leveys 70 cm, joten se mahtuu helposti vaikkapa ikkunan alle. 

Syvyyssuunnassa se vaatii vain 21 senttiä tilaa, mutta tämäkin pienenee tarvittaessa puoleen, jos laite upotetaan seinärakenteeseen. Ympärilleen ilmalämpöpumppu vaatii vain vähän tilaa: sivuille on jätettävä 5 cm ja yläpuolelle 7 cm. 

Mökkikäyttöä helpottaa myös mukava Online-ohjain, jonka avulla lämmitystä ja jäähdytystä voi ohjata mistä tahansa oman älypuhelimen avulla. Sähkökatkon sattuessa laite käynnistyy uudelleen itsestään sähköjen taas palatessa ja lämpöpumppu myös muistaa edelliset asetukset automaattisesti. 

Käytön aikana Daikin FVXM -ilmalämpöpumppu puhdistaa huoneilmasta sekä pölyä että muita epäpuhtauksia titaaniapatiitti-hajunpoistosuodattimen avulla. Lattiamallisen yksikön suodattimet on helppo puhdistaa säännöllisesti niihin kertyvästä pölystä, kun laitetta ei tarvitse kurkotella katon rajasta. Titaaniapatiitti-hajunpoistosuodatin pysyy parhaiten toimintakunnossa, kun se pestään tavallisella vedellä noin puolen vuoden välein. 

Lue lisää: 

Daikin lattiamallinen sisäyksikkö FVXM-F