Skip to main content

Kouluille tehokas mekaaninen ilmanvaihto

Daikin toimitti äskettäin Hollannissa ilmanvaihtoratkaisuja hankkeeseen, johon sisältyi kaksi lukiorakennusta. Nämä LVI-järjestelmät tarjoavat mukavuutta jäähdytyksellä ja lämmityksellä sekä varmistavat laadukkaan sisäilman 3 355 oppilaalle ja työntekijälle.

 

Tuotteet

4x Daikin AHU – Modular R sisältäen höyrystinmoduulin

1x Daikin AHU – Professional sisältäen HW:n, höyrystimen sekä ohjauspaneelin

 

Tapaus

Hankkeen koulut sijaitsivat Puttenin ja Ermelon kunnissa, ja neljä Modular R -yksikköä asennettiin Puttenin kouluun ja Professional-yksikkö Ermeloon. Molemmat järjestelmät varmistavat erinomaisen ilmanlaadun luokkahuoneissa ja toimistoissa ja tarjoavat mukavuutta lämmityksellä ja jäähdytyksellä.

Eräs tärkeimmistä tekijöistä Daikinin valitsemiseksi oli vastuullisuus. Kouluilla on YK:n ekokoulu-tunnustus, joten ne hakivat LVI-järjestelmää, joka auttaisi haastavissa vastuullisuuden tavoitteissa, käyttämällä erittäin energiatehokkaita tuloilmakoneita, jotka toimisivat aurinkosähköllä. 

Projektin tavoitteena oli myös luoda turvallinen ja terveellinen ympäristö sekä oppilaille että henkilöstölle tarjoamalla mukavuutta sekä hyvä sisäilman laatu. 

 

Ratkaisu

Daikin täytti loppukäyttäjien tarpeet energiatehokkuuden osalta edistyneellä tekniikalla sekä luomalla hyvän sisäilmapiirin. 

Sisäilma on yleensä saastuneempaa kuin ulkoilma, koska siinä on kaikenlaisia hiukkasia ja jopa viruksia. Huono sisäilman laatu on siten oire epäterveellisestä ympäristöstä, mikä heikentää henkilöiden kognitiivisia kykyjä tai aiheuttaa useammin sairastumisia. Hyvä ilmanvaihtojärjestelmä voi vähentää tätä ja luoda terveellisempiä tiloja.

Daikinin tuloilmakoneet varmistavat asianmukaisen ilmanvaihdon tiloissa sekä sisäilman suodatuksen, joten rakennusten käyttäjät voivat hengittää täysin puhdasta ilmaa työskennellessään ja opiskellessaan.

Lue täällä lisää siitä, miten mekaaninen ilmanvaihto voi auttaa minimoimaan koronaviruksen leviämistä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?