Skip to main content

Tehokkaiden ratkaisujen toimittaminen sairaalan peruskorjaushankkeessa

Daikin toimitti hiljattain vedenjäähdyttimiä Espanjassa peruskorjaushankkeeseen, johon sisältyi sairaala. Projekti toteutettiin osana ohjelmaa, jonka tavoitteena oli parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja minimoida ympäristövaikutukset.

 

Tuotteet 

2x EWWH-VZ

1x EWAH-TZ

Kokonaisjäähdytysteho: 4 MW

 

Ratkaisu

Daikin toimitti kohteeseen 3 invertteriohjattua ruuvikompressori-vedenjäähdytintä, kaksi liuoslauhdutteista vedenjäähdytintä ja yhden ilmalauhdutteisen vedenjäähdyttimen korvaamaan sairaalan LVI-järjestelmän vanhat yksiköt. Kehittyneen tekniikan laitteiston ansiosta Daikin täytti tehokkuusvaatimukset ja auttoi saavuttamaan energiansäästöjä, vähentämään käyttökustannuksia sekä leikkaamaan CO2-päästöjä 25 %.

Lue täällä lisää Daikinin yksiruuvikompressoreista

Tavoitteiden saavuttamiseksi projektissa edellytettiin ympäristöystävällistä LVI-konseptia. Ratkaisuna olivat Daikinin vedenjäähdyttimet, jotka käyttävät R-1234ze HFO -kylmäainetta, joka on uusi vertailukohta ympäristöystävällisissä jäähdytysjärjestelmissä, koska sen GWP-arvo (lämmitysvaikutus) on 200-kertaisesti alempi kuin R-134a-kylmäaineen. Energiatehokkuusvaatimukset täytettiin yhdistämällä R-1234ze-kylmäaine ja Daikinin yksiruuvikompressorien tekniikka.

Lue täällä lisää R-1234ze-kylmäaineen käytön eduista

 

Suurempi kuva

Energiatehokkuuden lisäksi luotettavuus oli hyvin tärkeä näkökohta, koska vedenjäähdyttimien tulee myös tuottaa jäähdytys laboratorioille ja teknisille laitteille. Luotettava ratkaisu oli siis välttämätön, jotta varmistettaisiin sairaalan mukavuus ja prosessijäähdytyksen tarpeet.

Daikinin invertteriohjattu ruuvikompressoritekniikka selvästi ratkaisi luotettavuuden. Yhtiöllä on historia yksiruuvikompressorialan johtavana toimijana, ja niitä on asennettu eri puolille maailmaa 20 vuoden ajan.

Tavalliseen ruuvikompressoriin verrattuna Daikinin yksiruuvikompressorissa on yksi pääruuvi, joka pyörittää kahta tähtiroottoria ja tuottaa puristustahtia vastaavan tilavuuden. Koska pääroottori on tasapainotettu sekä radiaali- että aksiaalisuunnassa, kompressorin laakerointi on erittäin luotettava. Tämän myötä sen käyttöikä on pidempi. Lisäksi Daikinin yksiruuvikompressorissa on vain kolme liikkuvaa osaa, mikä vähentää vikaantumisen mahdollisuutta ja pitää käyttökustannukset pieninä.

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?