Skip to main content

Uudet tuloilmakoneiden sarjat niiden kytkemiseksi DX-ulkoyksikköihin

Bryssel, 21. marraskuuta 2023 – Daikin on lanseerannut uudet paisuntaventtiilisarjat ja ohjausrasian Daikinin DX (suorahöyrystys) ulkoyksiköiden helppoon kytkentään tuloilmakoneiden kanssa. Uudet sarjat toimivat myös alemman lämmitysvaikutuksen kylmäaineen R-32 kanssa ja tarjoavat vähähiilisen ratkaisun lämmitykseen, jäähdytykseen ja raitista ilmaa varten tuottaen ihanteellista mukavuutta liiketiloihin.

Rakennusten hiilipäästöjen vähentäminen on helppoa samalla kun mukavuutta saadaan lisää

Tuloilmakoneiden kytkeminen DX-ulkoyksiköihin tarjoaa merkittäviä etuja liiketiloissa optimoimalla sisäilman mukavuuden korkealla energiatehokkuudella. DX-järjestelmät reagoivat muuttuviin kuormiin raittiin ilman lämpötilassa välittömästi, ja tuloksena on vakaa ja mukava sisälämpötila ilman energiahäviöitä.

Lisäksi uusimmat VRV 5 -invertteriyksiköt käyttävät alemman lämmitysvaikutuksen R-32-kylmäainetta. Siten ratkaisulla voidaan merkittävästi vähentää rakennusten hiilijalanjälkeä ja auttaa yrityksiä saavuttamaan ympäristötavoitteensa. Samalla varmistetaan, että ratkaisu on turvattu tulevaisuuteen.

Kätevyyttä ja valikoimaa

Uusinta EKEA-paisuntaventtiilisarjaa on parannettu merkittävästi, ja se tarjoaa pakatun ratkaisun yksinkertaisuuden ja kustannustehokkuuden entistä joustavammin sekä konfigurointivaihtoehdot, jotka mahdollistavat tehokkaan mukautuksen eri tarpeisiin.

Kolmen uuden kapasiteetin (300, 350 ja 400) lisäys antaa kattavan valikoiman paisuntaventtiilisarjoja 5–69,3 kW alueella kaikenlaisten rakennusten tarpeisiin. Saatavilla on viisi ohjaustapaa, joten suunnittelijat voivat valita sopivimman ja tasapainottaa yhdistämisen helppouden ja reagointiaikojen välillä. Sarjoja voidaan käyttää erittäin kylmissäkin olosuhteissa aina -20 ˚C asti.

Kaikki samalla

Daikinin AHU-sarjoja voidaan käyttää minkä tahansa tuloilmakoneen R-32- (tai R-410A-) DX-yksikön kanssa, mutta toimituksen yksinkertaistamiseksi Daikin tarjoaa paketoidun ratkaisun. Se sisältää Daikin DX-ulkoyksikön sekä Daikin AHU:n paisuntaventtiilisarja ja ohjausrasia kiinnitettynä, joten asiakkaat saavat täyden yhteensopivuuden yhdeltä toimittajalta. Tuloilmakoneratkaisun valinta jopa 140 000 m³/h virtaukselle on helppoa Daikinin erityisohjelmiston avulla.

EKEA - Daikin raittiin ilman paketti

Joao Teixeira, Daikinin VRV-tuoteasiantuntija kertoo:

“Kehitämme jatkuvasti innovatiivisia tuotteita, joilla on pienempi CO2-jalanjälki ja suunnattu hiilineutraaleihin liikerakennuksiin. Integroimalla VRV 5 -lämpöpumput tuloilmakoneisiin EKEA-paisuntaventtiilisarja tarjoaa mukavuutta ja helppoutta mahdollisuudella myöhempään mukautukseen optimaalisen energiankulutuksen varmistamiseksi käyttäen samalla alhaisemman globaalin lämmityspotentiaalin kylmäaineita, kuten R-32, ympäristövaikutusten vähentämiseksi.”

Järjestelmän komponentit

Tuloilmakoneiden liittäminen DX-järjestelmään edellyttää 5 avainelementtiä. Alla on lyhyt kuvaus komponenteista ja niiden toiminnasta.

EKEA - Tärkeimmät komponentit ja johdotus
  1. DX-ulkoyksikkö (esimerkki: VRV 5 -ulkoyksikkö), reagoi muuttuviin kuormiin nopeasti, pienet käyttökustannukset
  2. Daikin (tai muun valmistajan) AHU ja DX (suorahöyrystys) lämmönvaihdin. DX-lämmönvaihdin korvaa vesipohjaisen mallin. Kaikki muut tuloilmakoneen osat ovat samat
  3. Paisuntaventtiilisarja, joka säätelee kylmäainevirtausta (ja siten tuotettua kapasiteettia) tuloilmakoneeseen
  4. Ohjausrasia, joka säätää paisuntaventtiilisarjaa ja ulkoyksikön kapasiteettia ohjaimen ja anturien/termistorien tulojen perusteella. Ohjaimen tyypin ja termistorien sijoittelun pohjalta säätö voidaan tehdä otto- tai paluuilman lämpötilan tai höyrystymis-/lauhdutuslämpötilan perusteella
  5. Daikin- tai DDC-ohjain, joka ohjaimesta riippuen tarjoaa tasapainon integroinnin helppouden ja muuttuvien kuormien reagointiajan välillä

Saat lisätietoja lataamalla esitteen alta.

Kuvien Copyright: Daikin Europe

Tietoja Daikinista

Daikin Europe N.V.

Daikin Europe N.V. on globaalin Daikin Industries -konsernin tytäryhtiö ja johtava lämmitys-, jäähdytys-, ilmanvaihto-, ilmanpuhdistus- ja kylmäsäilytyslaitteiden valmistaja Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Daikin suunnittelee, valmistaa ja tarjoaa markkinoille laajan valikoiman tuotteita, kunnossapitopalveluita sekä avaimet käteen -ratkaisuja kotitalouksille, yrityksille ja teollisuuteen. Nykyisin Daikin Europella on yli 13 700 työntekijää yli 57 tytäryhtiössä. Yhtiöllä on 14 tuotantolaitosta Belgiassa, Tsekissä, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Turkissa, Itävallassa, Iso-Britanniassa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja Saudi-Arabiassa. Daikin Europe groupin pääkonttori on Belgian Ostendissa. Yhtiö perustettiin vuonna 1972 ja tuotanto Euroopassa käynnistyi 1973.

Tietoja Daikin Industries Ltd:stä

Daikin Industries perustettiin vuonna 1924 Japanin Osakassa. Globaali konserni työllistää yli 96 000 henkilöä maailmanlaajuisesti ja on lämpöpumppu- ja ilmastointijärjestelmien sekä ilmansuodatuksen markkinajohtaja. Daikin on maailman ainoa valmistaja, joka kehittää ja valmistaa itse kaikki lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointilaitteet sekä kylmäaineet. Yhtiön liikevaihto tilikautena 2022 (1.4.2022–31.3.2023) oli 28,2 miljardia euroa.

Daikin Europe N.V:n mediayhteyshenkilöt

Sofie Sap – Puh: +32 472 580482 Osoite: sap.s@daikineurope.com

Daisuke Kakinaga – Puh: +32 465 462321 Osoite: kakinaga.d@bxl.daikineurope.com

Daikin Europe N.V:n tuotekyselyiden mediayhteyshenkilöt

Gill De Bruyne – Puh: +32 486 523554 Osoite: debruyne.g@daikineurope.com

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Lisätietoja

Tarvitsetko apua?

Tarvitsetko apua?