No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook
Infokori0

Mikä on kylmäainepiiri?

Ilmastointilaite toimii samalla periaatteella kuin jääkaappi. Laitteiston putkistossa kiertää kylmäaine vaihtaen olomuotoaan. Kylmäprosessissa on neljä vaihetta.

Vaiheet:  
1 Kompressori, joka on laitteiston sydän, pumppaa kylmäainetta ilmastointilaitteen putkistossa. Ennen kompressoria, kylmäaine on kaasua matalassa paineessa. Kompressorilla kaasun painetta ja lämpötilaa nostetaan ja kylmäaine virtaa kohti lauhdutinta.
 
2 Lauhduttimessa kylmäaine luovuttaa lämpöä ympäristöön ja muuttuu samalla korkeapaineisesta kaasusta korkeapaineiseksi alijäähtyneeksi nesteeksi. 

3 Tämän jälkeen nestemäinen kylmäaine johdetaan paisuntaventtiilin läpi höyrystimeen, jolloin kylmäaineen paine laskee ja samalla sen lämpötila putoaa alle jäähdytettävän ympäristön lämpötilan. Kylmäaine on tällöin matalapaineista ja –lämpöistä nestettä.

 
4 Höyrystimessä matalapaineinen kylmäaine absorboi itseensä ympäristön lämpöä ja höyrystyy matalapaineiseksi kaasuksi. Kaasu virtaa takaisin kompressorille, jolloin kylmäaineen kierto alkaa jälleen alusta.

Lämpöpumpuissa kylmäainekierto voidaan kääntää.