No label found for: logo.title
No label found for: logo.title
facebook
Infokori0

Voiko ilmastointi aiheuttaa sairauksia?

Vain huonosti hoidettu ilmastointilaite voi aiheuttaa ilmanlaadun heikkenemistä. Hyvin huollettu ja oikein käytetty ilmastointilaite edesauttaa paremman elinympäristön saavuttamista.

Kosteus
Koska ilmastointilaitteella voidaan hallita ilmankosteuden tasoa, pölyn ja homeen lisääntyminen vähenee. Ilmastoinnilla voidaan ylläpitää 40-60%:n kosteustasoa, mikä on hyvä suhteellinen ilmankosteus allergisille.

Ilmanvaihto
Ilmastointilaitteeseen voi olla yhdistettynä myös ilmanvaihto. Nykyaikaisen rakentamisen yhä tärkeämpi tekijä on riittävä ilmanvaihto, jolla ehkäistään ”sairaan talon syndroomaa”.

Suodatus
Kaikki laitteet on varustettu suodattimella. Suodattimien tyyppi voi vaihdella asiakkaan tarpeesta ja laitemallista riippuen. Suodattimien suodatustehot vaihtelevat karkeasta pölyn suodattamisesta siitepölyn, bakteerien, virusten ja hajujen sekä jopa mikrobien ja savun suodattamiseen. Suodattimien vaihtaminen tai puhdistaminen säännöllisesti on tärkeää. Jos suodattimet puhdistetaan tai vaihdetaan liian harvoin, on vaarana, että likaisista suodattimista leviää bakteereja ympäristöön sen sijaan, että ne jäisivät suodattimeen.

Veto
Kun laitteisto on oikein valittu ja asennettu, vetoa ei synny. Tämänkin takia laitemitoitus ja asennus on annettava alan ammattilaisten tehtäväksi. Alitehoinen laite ei koskaan saavuta haluttua lämpötilaa ja ylimitoitettu laitteisto taas johtaa vedon tunteeseen ja voimakkaaseen lämpötilan vaihteluun.