Daikin

Edut

Pienet tilojen lämmityksen käyttökustannukset

Daikin Altherma -hybridilämpöpumppu valitsee aina taloudellisimman toimintatilan laskemalla lämpöpumpun energiatehokkuuden ja sähkön hinnan verrattuna kondensoivan kaasuboilerin tehokkuuteen ja kaasun hintaan, ja käyttää tarvittaessa molempia lämmitystapoja.
Keskimääräisessä eurooppalaisessa ilmastossa suurin osa tarvittavasta lämpötehosta saadaan hybridi- ja lämpöpumpputoiminnalla, jolloin saadaan jopa 35 % parempi lämmityksen tehokkuus ja pienemmät käyttökustannukset.


… ja kuumaa käyttövettä varten

Kuuma käyttövesi lämmitetään kondensoivalla kaasutekniikalla: kylmä vesijohtovesi virtaa suoraan erityiseen kaksoislämmönvaihtimeen, joka mahdollistaa optimaalisen ja jatkuvan palokaasujen lauhtumisen kuuman käyttöveden tuottamisessa, jolloin energiatehokkuus paranee jopa 15 % perinteisiin kondensoiviin kaasuboilereihin verrattuna, ja näin käyttökustannukset alenevat.
Lisäksi hybridiperiaatteen ansiosta lämmitettäessä sisätiloja lämpöpumpulla saadaan kondensoivan tekniikan ansiosta samanaikaisesti kuumaa käyttövettä sekä ihanteellinen viihtyisyys.

Rajoitetut investointikustannukset

  • Nykyisiä lämpöpattereita (enintään 80 °C) tai putkistoa ei tarvitse uusia
  • Uuden järjestelmän vaatima tila vastaa hyvin nykyisen järjestelmän tilaa kompaktin rakenteen ansiosta
  • Nykyisen kaasuboilerin vaihdon yhteydessä ei tarvitse muuttaa putkistoa tai savupiippua.

Helppo ja nopea asennus

Daikin Altherma -hybridilämpöpumppu toimitetaan kolmena suurena osakokonaisuutena:

  • lämpöpumpun ulkoyksikkö
  • lämpöpumpun sisäyksikkö
  • kondensoiva kaasuboileri
… jolloin niitä on helppo käsitellä ja siirtää ja ne on helppo asentaa.
Lämpöpumpun sisäyksikkö voidaan helposti kiinnittää seinälle normaalilla taustalevyllä. Kondensoiva kaasuboileri kytketään siihen sitten nopeilla liitännöillä, ja tuloksena on hyvin kompakti yksikkö. Kaikki liitännät ovat laitteen pohjassa, ja komponentteihin päästään käsiksi laitteen edestä, joten yksikkö on helppo huoltaa ja pitää kunnossa.

Sopii hyvin remonttikohteisiin

Daikin Altherma soveltuu useisiin erilaisiin sovelluksiin, koska sen hybridilämpöpumppu kattaa erilaiset lämpökuormat aina 32 kW tehoon asti.
Kaasuboileri voidaan asentaa aluksi ilman lämpöpumppua, jotta lämmitys voidaan käynnistää nopeasti, mikäli nykyinen boileri rikkoutuu.